Annonce
Udland

Italien giver 182 migranter lov til at gå i land på Sicilien

Alessandro Serrano/Ritzau Scanpix
Flere mindreårige og en nyfødt baby er blandt de 182 migranter, der har fået lov til at gå i land i Italien.

Italien har givet tilladelse til, at 182 migranter, der er blevet reddet på Middelhavet af det norske redningsskib "Ocean Viking", kan gå i land på Sicilien.

Det oplyser hjælpeorganisationen SOS Méditerranée sent søndag.

- Italienske myndigheder har anvist Messina (by på den italienske ø Sicilien, red.) som et sikkert sted for de 182 overlevende om bord på "Ocean Viking", skriver organisationen på Twitter.

- Vi er lettede over, at Italien for anden gang på en uge åbner en havn for mennesker, der er blevet reddet på Middelhavet.

De mange migranter har været strandet på "Ocean Viking", der drives af SOS Méditerranée og Læger Uden Grænser, efter at Malta lørdag nægtede at tage imod dem.

Det skete med argumentet om, at migranterne ikke var blevet samlet op i maltesisk farvand.

Det ventes, at "Ocean Viking" ankommer til Sicilien tirsdag morgen. Migranterne om bord på skibet er hovedsageligt afrikanere. 13 af dem er mindreårige, og der er desuden også en nyfødt baby om bord.

Mandag skal italienske, franske og tyske myndigheder samt repræsentanter fra EU-Kommissionen og det finske EU-formandskab mødes i Malta. Det sker for at sikre en aftale om, hvem der tager imod de migranter, som bliver reddet på Middelhavet på vej fra Afrika til Europa.

Mellem 17. og 19. september samlede "Ocean Viking" 217 mennesker op på Middelhavet. Malta har taget imod 35, mens resten får lov til at gå i land i Italien.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce