Annonce
Østjylland

Italien lurer på bødekrav til selskab bag kollapset bro

Regeringsleder i Italien langer ud efter selskab bag kollapset bro og truer med bødestraf.

Der kan være et omfattende bødekrav på vej til selskabet bag den bro, der i sidste uge kollapsede i byen Genova i Italien. 43 mennesker blev i den forbindelse dræbt.

Det siger premierminister Giuseppe Conte i et interview til den italienske avis Il Corriere della Sera.

- Mappen (om bødestraf, red.) ligger i min taske, og jeg har rejst rundt med den de seneste dage, siger han i interviewet.

Helt konkret skal kravet rettes mod holdingselskabet Atlantia, som ejer selskabet Autostrade per l'Italia, der drev broen i Genova.

Atlantia har allerede tilbudt 500 millioner euro - svarende til 3,7 milliarder danske kroner - til ofrene for ulykken. Ifølge Giuseppe Conte er det beløb et beskedent bidrag til ofrene.

- De kunne firedoble eller femdoble beløbet i mellemtiden, siger Conte.

Conte bliver også spurgt om den italienske regering har planer om at nationalisere motorvejsnettet i Italien. Til det svarer Conte, at regeringen undersøger, hvordan den bedst tjener offentlighedens interesse.

Derudover er det ikke givet, at Atlantia skal genopbygge broen i Genova, fortæller Conte. Regeringen har angiveligt modtaget flere forskellige tilbud på opgaven, siger han i interviewet.

Regeringen selv har varslet, at den vil præsentere en plan for at øge kravene til sikkerheden blandt italienske broer.

I en kronik har Antonio Occhiuzzi, der er direktør for Italiens Nationale Forskningsråd, advaret om, at broen i Genova måske ikke er et enestående tilfælde.

Ifølge direktøren står der flere broer rundt om i Italien, der ligesom broen i Genova har overskredet sin levetid. Derudover er flere ældre broer bygget til mindre køretøjer, end der benyttes i dag.

Ved statsbegravelsen for ofrene blev flere pårørende væk. En del af dem udeblev i protest over politikerne, som de mener har andel i ansvaret for broens kollaps.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce