x
Annonce
Udland

Italien isolerer virusramte områder

Flavio Lo Scalzo/Reuters
To mennesker er døde som følge af coronavirus i Italien, mens smittetallet er steget til 79.

Italiens premierminister, Giuseppe Conte, meddeler, at indbyggere hverken må forlade eller gå ind i områder, som i særlig grad er ramt af et nyligt udbrud af coronavirus i landet.

Annonce

Det skriver nyhedsbureauet AFP sent lørdag aften.

Ifølge BBC drejer det sig om i alt 50.000 mennesker i mindst ti norditalienske byer, der i praksis er sat i karantæne som følge af "nødplanen". De er alle blevet bedt om at blive hjemme.

Både politiet og hæren har bemyndigelse til at opretholde restriktionerne, skriver det britiske medie.

- I zoner, der betragtes som brændpunkter, vil det hverken være muligt at komme ind eller ud uden særlig tilladelse, siger Conte lørdag under et pressemøde ifølge AFP.

Udmeldingen kommer, efter at to mennesker er døde i landet som følge af det nye virus.

Samtidig er det samlede antal smittede i landet steget til 79, lød det sent lørdag aften.

Coronavirussets indtog i det nordlige Italien har skabt uro i flere norditalienske byer, hvor folk i forvejen har trukket sig tilbage på opfordring fra flere myndigheder.

Det er særligt regionen Lombardiet, der er ramt.

I alt ti italienske byer blev fredag lukket ned, hvilket betød, at skoler, barer og offentlige institutioner blev holdt midlertidigt lukket.

Men nu er det altså helt forbudt forlade eller gå ind i visse zoner uden en særlig tilladelse.

Verdenssundhedsorganisation, WHO, har i løbet af de seneste dage meddelt, at det er kritisk at få inddæmmet coronavirussets spredning uden for Kina.

WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus har sagt, at der er brug for at gøre alt for at begrænse udbruddet.

- Selv om muligheden for at inddæmme virusset svinder ind, så har vi stadig en chance for at begrænse smitten. Hvis ikke vi gør det, hvis vi forspilder muligheden, så vil vi få et alvorligt problem, har han sagt ifølge Reuters.

Det italienske udbrud kan spores til den lille by Codogno, som ligger sydøst for Milano, hvor Lombardiets første virusramte patient blev behandlet.

/ritzau/

Link til BBC-artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce