Annonce
Sport

Italiener vinder kort enkeltstart i BinckBank Tour

David Stockman/Ritzau Scanpix
Filippo Ganna vandt en kort enkeltstart i BinckBank Tour, som stadig føres af belgiske Tim Wellens.

23-årige Filippo Ganna vandt lørdag for tredje gang som professionel cykelrytter.

Ineos-italieneren, der også er national mester i disciplinen, tilbagelagde 6. etapes 8,4 kilometer korte enkeltstart på 9 minutter og 16 sekunder.

Det var fem sekunder hurtigere end landsmanden Edoardo Affini (Mitchelton-Scott), som blev toer, mens Jos van Emden (Jumbo-Visma) tog etapens tredjeplads.

Treks Mads Pedersen og Sunwebs Søren Kragh Andersen blev henholdsvis nummer syv og otte på etapen.

Sidstnævnte kunne glæde sig over, at han samtidig rykkede tre pladser op i klassementet til en syvendeplads. Dimension Datas Michael Valgren røg til gengæld ned på niendepladsen.

Førertrøjen sidder fortsat på belgiske Tim Wellens. Lotto Soudal-rytteren overtog torsdag den samlede føring, da han samtidig vandt 4. etape.

Han ligner et godt bud på en vinder, når løbet søndag slutter med en 178,1 kilometer lang etape fra Sint-Pieters-Leeuw til Geraardsbergen.

Danskeren Mads Pedersen kørte som lyn og torden på den første del af enkeltstarten ved at sætte bedste mellemtid, men gik ned mod slutningen og rutsjede ned ad resultatlisten.

I tiden 9 minutter og 32 sekunder sluttede han dog fem sekunder bedre end landsmanden Casper Pedersen (Sunweb).

De største forhåbninger om en dansk topplacering lå dernæst på skuldrene af løbets anden Sunweb-dansker, Søren Kragh-Andersen.

Han truede ikke i kampen om etapesejren, da han ligesom Mads Pedersen var 16 sekunder langsommere end Ganna, men præstationen rakte altså til en plads i top-10 og et spring i den samlede stilling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce