x
Annonce
Udland

Italienere risikerer fem års fængsel for brud på karantæne

Piero Cruciatti/Ritzau Scanpix
Op til fem års fængsel kan være konsekvensen i Italien, hvis man bryder karantæneregler efter virussmitte.

Italien vil skærpe straffen til borgere, der bryder karantænereglerne.

Det meddeler italienske myndigheder sent tirsdag i en pressemeddelelse, skriver nyhedsbureauet dpa.

Bryder en person, som er smittet med coronavirus, bevidst sin karantæne, kan det føre til mellem et og fem års fængsel.

Tiltaget skal være med til at begrænse smittespredningen.

- Et forsætligt brud på det absolutte forbud mod at forlade hjemmet for personer, som er sat i karantæne efter at være blevet testet positiv for virusset, straffes med fængsel fra et til fem år, står der i meddelelsen ifølge dpa.

Imens kan folk, der overtræder de generelle regler for selvisolering, få bøder på mellem 400 og 3000 euro, sagde Conte ifølge dpa efter et regeringsmøde.

Begge dele er en markant skærpelse i forhold til tidligere straffe på op til tre måneders fængsel og 206 euro.

743 mennesker er døde i Italien det seneste døgn af coronavirus, lød det tirsdag. Det bringer det samlede antal af døde op på 6820, oplyser regeringen ifølge Reuters.

Dermed er der igen en stigende tendens i dødstallet, efter at der mandag var meldt om 602 døde og søndag 650 i forhold til dagen forinden.

Det samlede antal bekræftede smittetilfælde steg fra 63.927 til 69.176 ifølge regeringens tal.

Men lederen af den nationale myndighed for katastrofehåndtering siger, at tallet kan være ti gange højere.

- Et forhold, hvor der er et bekræftet tilfælde for hvert tiende faktiske tilfælde, lyder sandsynligt, siger leder for myndigheden Angelo Borrelli til avisen La Repubblica ifølge Reuters.

Han antyder dermed, at det faktiske antal smittede kan være nærmere 700.000.

Italien er det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus, og den italienske region Lombardiet er det område i Italien, der har flest smittede og døde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce