Annonce
Bakken Bears

Italiensk for begyndere: Bakken Bears får besøg af et af Europas bedste hold

Bakken Bears har tabt de to første kampe i Champions League. Arkivfoto: FIBA
Efter et kaotisk forløb skal Bakken Bears onsdag spille sin første hjemmekamp i Champions League. Nederlagene på udebane har været hæderlige, men har også været præget af juniorfejl, mener tilbagevendt profil.
Annonce

BASKETBALL: Den anerkendte hjemmeside Eurobasket har en top 100-liste over de bedste klubber i Europa. Bakken Bears er ikke iblandt.

Deres modstander onsdag, italienske Dinamo Sassari, er til gengæld placeret som nummer 12. Fra et århusiansk perspektiv er det eneste gode ved den observation, at Iberostar Tenerife ligger nummer fire på listen, og dem har Bakken Bears allerede mødt i denne sæson.

Det værste er altså angiveligt overstået.

Men også kun på papiret. Fordi Dinamo Sassari, seneste sæsons nummer to i Serie A, har vundet begge sine kampe i Champions League-gruppespillet i denne sæson - begge på hjemmebane, godt nok - og kan med en sejr i Aarhus placere et halvt ben i 1/8-finalerne.

- Det er jo sådan, at det kun er journalister og tabeller, der ikke lyver, så den er nok god nok. Dinamo Sassari ligner gruppens bedste hold. De er atletisk stærke samtidig med, at de spiller noget old school-bold, fortæller Steffen Wich, der er head coach i Bakken Bears.


- Jeg var virkelig skuffet over, at kampen i Tyrkiet ikke var tættere. Vi lavede nogle halvdumme fejl i anden halvleg - nogle juniorfejl, der betød, at deres bedste skytter fik frie skud. Og det kan man ikke tillade sig på det her niveau.

Adama Darboe


Annonce

12 trælse minutter

Han kunne sagtens fortabe sig i modstanderen, men han er trods alt ansat til at tage sig af det århusianske mandskab.

Og han mener - på trods af to nederlag - at Bakken Bears i de første kampe har bevist, at de hører til i Champions League-gruppespillet.

- Jeg ved godt, at snak om marginaler er relativt. Men vi har spillet to udekampe og vi er ikke blevet blæst ud af banen. Vi tabte med 25 point på Tenerife, men det skete på 12 ud af kampens 40 minutter. Vi lavede for mange forsvarsfejl, der endte med at blive straffet.

Og sådan er det at rykke en klasse op i skolegården. De små fejl bliver pludselig ubønhørligt straffet. Og derudover har træneren ikke været begunstiget af en klassisk ro på bagsmækken indtil videre.

Først skiftede århusianerne selvvalgt to profiler ud mellem kvalifikationen og gruppespillet. Siden rejste en af de nye profiler hjem igen, og så fik det meste af holdet covid-19.

- Det er klart, at i den kontekst har det været et helt sort forløb. Vi har fået en dosis af, hvordan verden ser ud lige nu, siger Steffen Wich.

Champions League, gruppe A

1. Dinamo Sassari, Italien 2 kampe, 2 sejre

2. Iberostar Tenerife, Spanien 2, 1

3. Galatasaray, Tyrkiet 2, 1

4. Bakken Bears 2, 0

Onsdagens kampe

Bakken Bears - Dinamo Sassari 20.00

Tenerife - Galatasaray 20.00

Annonce

Juniorfejl

Adama Darboe er kommet tilbage til Bakken Bears midt i det her forløb. Han nåede akkurat at være med i kampen i Istanbul og var ked af at tabe til storholdet Galatasaray med ti point.

- Jeg var virkelig skuffet over, at kampen i Tyrkiet ikke var tættere. Vi lavede nogle halvdumme fejl i anden halvleg - nogle juniorfejl, der betød, at deres bedste skytter fik frie skud. Og det kan man ikke tillade sig på det her niveau. Så taber man, siger den hjemvendte guard, der egentlig var skiftet til belgisk basketball, men vendte hjem igen på grund af corona-situationen.

Kan I være med på Champions League-niveau, mener du?

- Jeg synes, vi har niveauet. Det har vi også vist de seneste år, hvor vi er nået langt i Europe Cup, hvor kvaliteten til sidst bliver på niveau med Champions League. Vi har mødt to storklubber på udebane, og det er svært. Men nu har vi en hjemmekamp, og så må vi se, om vi ikke kan slå et rigtig godt italiensk hold.

- Jeg har ikke haft en almindelig træning med holdet endnu, efter at jeg kom hjem. Det er som enhver anden arbejdsplads, man lærer hele tiden hinanden bedre at kende. Så det har været en uheldig opstart for holdet. Men kigger vi rundt i Europa, så er der mange, der har været i en værre situation, så det er sådan set bare dårlige undskyldninger. Men når det er sagt, så kommer det til at give os meget, at vi nu kan træne sammen kontinuerligt, spår Adama Darboe.

Bakken Bears møder Dinamo Sassari i Arena klokken 20.00.

Bakken Bears tabte med 10 point i Istanbul. Arkivfoto: FIBA
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce