Annonce
Østjylland

Iværksætter vil leve af webshop

Peer Lervad sælger kasser til at opbevare ure i. Køberne er blandt andet samlere med mange og dyre ure. De vil gerne opbevare og vise urene flot frem. Foto: Søren E. Alwan

Peer Lervard er gået fra solceller over ure til eksklusive opbevaringskasser til ure. Han har netop fået lavet en serie af ure lavet af gamle vintønder.

Annonce

Gylling: Peer Lervad går op i at handle, og han vil gerne kunne leve af den webshop, han har lavet. På Luxbox.dk sælger han kasser til opbevaring af ure, smykker og andet tilbehør.

Efter mere end 25 år som leder og mellemleder havde Peer Lervad stor erfaring med indkøb og besluttede for nogle år siden at blive selvstændig. Han stiftede Solonordic, der handlede med solceller. Men i slutningen af 2012 blev der ændret på skattereglerne, og det gjorde det svært at sælge nye anlæg.

- Dengang var jeg på messe i Shanghai i Kina, og jeg fik ideen til, at jeg ville lave en webshop med et eller andet. Jeg fandt ud af, at markedet for ure var meget stort, og jeg købte en webshop, der handlede med ure, siger han.

Men Peer Lervad droppede ideen med at sælge ure efter nogle få måneder.

- Markedet var stort og indtjeningen lille. Til gengæld var der ikke en webshop, der solgte noget til at opbevare ure i. Jeg fandt ud af, hvor jeg kunne købe kasserne, og 95 procent af det, jeg sælger, er til private, siger Peer Lervad.

Solonordic

Peer Lervads firma Solonordic begyndte med solceller som produkt. I dag er firmaet delt op i tre. Luxboks.dk sælger eksklusive urkasser, urskrin, urbokse, watchwindere og skrin til slips, smykker, solbriller med mere.

Lindenæs of Denmark designer og laver produkter i eget navn, blandt andet en serie træure og bokse til opbevaring af ure og smykker.

Under navnet Indkøbseksperten hjælper Peer Lervad andre firmaer med at optimere deres indkøb, så de får et bedre resultat.

Under navnet Lindenæs of Denmark har Peer Lervad fået lavet en lille serie af ure, der er lavet af gamle italienske vintønder. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Mange samler på ure

Han betegner sig ikke som urnørd, og har ikke selv gået meget med ur. Men i dag betragter han ure som et smykke.

Hans webshop sælger blandt andet en såkaldt watchwinder. Det er en roterende urkasse, som holder selvoptrækkende mekaniske armbåndsure i gang, når man ikke har dem på armen. Det er en praktisk ting for de samlere, der har flere ure end arme.

- Der er utroligt mange, der samler på ure. Jeg fandt endda ud af, at min kone havde 10-12 ure liggende, både billige ure og Gucci-ure. Mænd er meget mærkefikserede på ure, og i de første år havde vi en overvægt af mandlige kunder. Men nu er mange af vores kunder kvinder, de køber typisk kasserne som gave, siger Peer Lervad.

Han har udvidet sortimentet, så det også omfatter smykkebokse til mænd og smykkeskrin til kvinder. De bliver lavet på bestilling i Kina efter Peer Lervads anvisninger. Som noget helt nyt har han fået lavet 200 ure under navnet Lindenæs of Denmark.

- Jeg var i Firenze, da jeg fik ideen. Kan man lave ure af gamle vinkasser eller -tønder? Da jeg kom jeg, researchede jeg og fandt ud af, at der er to firmaer, der laver ure af træ, begge i Italien, siger Peer Lervad.

Han begyndte med at sælge ure, men skiftede hurtigt til at sælge kasser til at opbevare ure i. I dag sælger Peer Lervad et begrænset udvalg af ure samt skrin til smykker, slips og mange andre ting. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Har fået lavet ure af træ

Han valgte det firma, der laver urene på deres egen fabrik, og fik fremstillet 200 eksemplarer.

- Det er helt klart en gaveidé til vinfolket. Der er en historie bag, som er spændende, siger han.

Peer Lervad har også firmaet Indkøbseksperten, hvor han rådgiver andre firmaer om, hvordan de kan få en bedre indtjening ved at fokusere på deres indkøb.

- Det bruger jeg 60 procent af min tid på, og så bruger jeg 60 procent på webshoppen. Det tager tid at være selvstændig, og begge dele er vokset. Det med urene er sjovest, det har noget at gøre med mine egne interesser, så det prøver jeg hele tiden at udvikle. Jeg hjælper kunderne med at finde nye anvendelsesmuligheder til opbevaringsboksene. Det kan være til sokker og bælter, siger Peer Lervad.

Det eksklusive træ-ur er fremstillet i Italien. Foto: Søren E. Alwan
Foruden dette specialfremstillede ur sælger Peer Lervad et lille udvalg af ure. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce