Annonce
Aarhus

Iværksættere på dannelsestur

<p>En af opgaverne i Aarhus i går bestod af en workshop i Institut for X på Godsbanen. Her skulle Julie Krog Vistisen og med-konkurrenterne designe træskilte med særlige buzz-ord, der kan passe ind i Kaospiloternes kommende iværksættermiljø i Filmbyen. Foto: Kim Haugaard</p>

Iværksætter-konkurrencen Startup-Buzz gjorde onsdag holdt i Aarhus med tre lokale deltagere om bord, der kæmper for at følge i Smag først-indehaveren Morten Stahl Pedersens vinderspor fra 2011.

Annonce

Et superintenst højskoleophold, en moderne dannelsesrejse eller en iværksætteruddannelse forklædt som boullionterning.

En kær konkurrence som iværksætternes Startup-Buzz får mange beskrivende betegnelser med på vejen, og i går slog bussen med årets 12 finalister så et smut forbi Aarhus for blandt andet at give et bud på, hvordan byen får det mest ideelle miljø for unge idémagere.

De lokale buzzere

Julie Krog Vistisen, Aarhus

Idé: Livemagasinet bringer journalistikken tæt på publikum ved at udfolde historierne på en scene mellem journalister og kilder.

Mattias Edström, Aarhus

Idé: Abrella gør Aarhus til verdens bedste by i regnvejr ved at lave gratis låneparaplyer.

Lasse Tindbæk, Aarhus

Idé: Studiz er skabt af studerende, for studerende og samler ALLE landets studierabatter i en app, som også giver mulighed for at oprette et digitalt studiekort.

De tanker har de gået længe med hos Kaospiloterne i Filmbyen, hvor planen er, at projektet Hive skal hjælpe unge iværksættere i den kreative og digital branche på vej fra 2015, og derfor er Kaospiloterne denne gang hoppet med om bord på Startup-Buzz, som netværket Dare2network står bag på fjerde år.

Annonce

Konkurrerer i idéer

Buzzen består i al sin enkelhed af en bus, der i denne uge - iværksætterugen - kører rundt i landet, og hvor de 12 deltagere undervejs konkurrerer i at generere de fleste og bedst mulige idéer. I Aarhus gik en anden af de kreative hjerneopgaver ud på at komme med et kort oplæg om, hvordan man bedst engagerer iværksættere i Kulturby 2017-projektet.

Vinderen bliver udpeget i morgen, når bussen gør sit sidste stop i København, og hvor spændingen bliver udløst for de tre lokale deltagere Julie Krog Vistisen, Mattias Edström og Lasse Tindbæk. Præmieren indeholder adgang til et særligt udvalgt advisory board, reklamekampagner og advokatbistand i forhold til iværksætterens idé.

Og for århusianerne er der stolte traditioner at forsvare. Den første vinder af Startup Buzz i 2011 blev nemlig Morten Stahl Pedersen, der i dag driver fire vinforretninger under navnet »Smag først« i Aarhus, Vejle og København.

Annonce

Et holdbart koncept

»Da jeg deltog i konkurrencen opdagede jeg for første gang, at der var mange andre iværksættere derude med den samme gejst som mig. Det var selvfølgelig fint at vinde og få et unikt advisory board, men det vigtigste var, at jeg fik opbygget et kæmpenetværk og en masse venskaber, som jeg har holdt ved lige siden. Og selve ugen rundt i landet med bussen er en enorm oplevelse og som et superintenst højskoleophold, der giver utroligt meget. Det er et tætpakket program med besøg hos uddannelsesinstitutioner og virksomheder,« fortæller Morten Stahl Pedersen.

Denne gang har han også været med i spillet. Som dommer i forbindelse med konkurrencens to auditions i Aarhus og København, der reducerede 30 ansøgere til 12 deltagere. Og Morten Stahl Pedersen kender om nogen vinderformlen:

»Det handler om at have den rette entrepreneur-spirit og et koncept, der holder. Jeg har hele tiden lyst til at starte projekter op, hvis døgnets timer ellers tillod det, og »Smag først« er beviset for, at mine idéer også tåler at blive ført ud i livet,« siger 2011-vinderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce