Annonce
Aarhus

Iværksætteri for musikere version 2.0

<p>I efteråret lærte iværksættere fra det århusianske musikmiljø at drive forretning. Nu gentages det succesfulde kursus, så flere lokale nystartede musikere, bookere og pladeselskabsfolk kan blive bedre til at tjene penge. Foto: Promus</p>

Promus vil lære musikere, bookere og andre fra musikbranchen om forretningsstrategi, aftaler og markedsføring. Målet er at professionalisere det århusianske musikmiljø.

I efteråret udbød Promus (Produktionscentret for Rytmisk Musik i Aarhus) for første gang iværksætterforløbet Basic startup, hvor nystartede musikere, managere, bookere, pladeselskaber, lyddesignere og andre inden for musikbranchen kunne blive klogere på den rent forretningsmæssige del af deres fag. 15 projekter fra den århusianske musikbranche blev optaget på kurset, hvilket var fuldt hus, og med den succes i bagagen har Promus valgt at gennemføre endnu et Basic Startup-forløb hen over foråret.

Vil skabe arbejdspladser

»Gør-det-selv er blevet en almindelig brugbar måde at få sin musik ud på. Og det kan sagtens være en fordel for mange artister. Men hvis vi skal sikre et solidt, kreativt og professionelt musikmiljø i byen, er det vigtigt, at vi får flere musikorienterede og forretningsdygtige virksomheder, der kan være med til at sikre og holde på fødekæden af både nye talenter og etablerede udøvere. Det vil give bedre muligheder for vækstlaget, forhåbentlig skabe flere arbejdspladser, og samtidig være med til at styrke byens position på musikområdet herhjemme. Det arbejder vi nu på at styrke via Basic startup,« forklarer Jesper Mardahl fra Promus, som arrangerer kurset som led i sine bestræbelser på at støtte og yderligere professionalisere det århusianske musikmiljø.

Basic startup 2.0

Som ved Basic startup i efteråret er der tale om et sammenhængende iværksætterkursus, hvor deltagerne får indblik i musikbranchens strukturer og mekanismer samt de basale redskaber til at udvikle deres egen virksomhed.

Annonce

Overblik og redskaber

I løbet af de 11 kursusgange vil deltagerne lære om blandt andet forretningsstrategi, musikbranchens pengestrømme, personlige kompetencer, aftaler og rettighedsmæssige forhold. Det er kompetente fagfolk, der står for undervisningen, og undervejs vil der også blive præsenteret cases fra det virkelige musikliv.

»At starte som iværksætter i musik- og underholdningsbranchen er som at navigere i en jungle af termer og forvirrende koncepter. Men med Basic Startup fik vi et tiltrængt overblik og mange yderst brugbare redskaber til vores videre færd i denne spændende branche,« siger Kenneth Thomsen fra det nystartede plade- og publishingselskab Tapetown, som deltog på første Basic startup-forløb.

Det koster 500 kr. at deltage på kurset, som løber fra 7. februar til 1. maj. Tilmelding skal ske senest 16. januar via Promus' hjemmeside.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

Campingvogn var fuldstændig overtændt: Meterhøje flammer spredte sig til naboen

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce