Annonce
Navne

Ivar Sørensen, 70 år

Pianist Ivar Sørensen, Studstrup, fylder lørdag 70 år. Privatfoto

Pianisten i Skagen og i Skolegade fylder år

Pianist Ivar Sørensen fylder 70 år lørdag 26. januar.

Annonce
Pianist Ivar Sørensen, Studstrup, fylder lørdag 70 år. Privatfoto

Pianisten Ivar Sørensen fra Studstrup har gennem mere end 25 år været med til at sætte sit præg på sommerlivet på toppen af Danmark. Bl.a. den tidligere restaurant Trekosten samt restaurant Sømærket og alle de celebre gæster i Gl. Skagen har nydt godt af Ivar Sørensens evner til at skabe stemningsfulde aftener med den storslåede solnedgang som baggrund. Naturen er en af grundene til at Ivar Sørensen fortsat vil være at finde i Skagen om sommeren.

Selv om levende pianomusik til fester og middage måske er ved at være et uddøende fænomen, så er Ivar Sørensen stadig en eftertragtet musiker med netop dette speciale.

Sin fritid bruger han på andre kunstneriske projekter som malerier, skulpturer og musikindspilninger.

I Skolegade i Aarhus har han sit musikatelier og herreværelse, som han har haft i mere end 25 år. Her har han bl.a. startet et koncept med private saloner, hvor publikum i en afslappet atmosfære kan nyde tonerne fra dygtige musikere i mange genrer.

Ivar Sørensen kan se tilbage på mange oplevelser takket være musikken. Mange opgaver og rejser er det blevet til og ikke mindst mange spændende mennesker har han mødt via sit musikalske virke, bl.a. på Jacob's Bar BQ i Aarhus.

Tilbage i 70'erne spillede han bl.a. med Wandy Tworek og med internationale orkestre på Restaurant Varna, Aarhus, og på hoteller og restauranter i bl.a. Randers og Ebeltoft.

Næste år kan Ivar Sørensen fejre sølvbryllup med hustruen Lene, der har fødselsdag samme dag som gemalen. Hun fylder dog kun 47 år i denne omgang, er miljøtekniker til daglig, men synger gerne i sin fritid, akkompagneret af sin mand.

Sammen har de sønnen Emil på 21 år, der læser til mediegrafiker, og som er en habil violinist, lydtekniker og DJ.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce