Annonce
Aarhus

Ivar Sørensen glæder de gamle i sin hule

Ivar Sørensen driver Ivars Herreværelse i Skolegade over gården. Her modtager han pensionister, spiller for dem, og nogle af dem synger. Foto: Privat

Den 74-årige pianist inviterer pensionister til at synge og optræde hver anden onsdag.

Annonce

AARHUS: Der er musik i Ivar Sørensen. Men ikke noder. Han spiller efter gehør.

Den århusianske pianist spiller altid efter gehør, og det har en flok af ældre århusianere gavn og glæde af.

Fornøjelsen er så stor, at en af dem har indstillet Ivar Sørensen til Årets Ildsjæl, og han er nomineret til titlen som en af fem.

"Ivars Herreværelse" hedder det sted, eller den hule, som Ivar Sørensen har indrettet i Skolegade 7 over gården i Aarhus.

Det er her, pensionisterne kommer og lytter og synger, vel at mærke.

Ivar Sørensen er 74 år og har levet af at spille musik i mange år. Lokalet i Skolegade har han haft i 34 år, og i næsten tre år har han spillet for ældre, ensomme og handicappede.

Ivar Sørensen er godt gift, som han siger, og bor i Studstrup. Hulen i Skolegade har han brugt som øvelokale.

- Jeg købte et flygel hos Brødrene Jørgensen på Store Torv og skulle finde et sted, det kunne stå. Så købte jeg lokalet her, siger han, mens vi sidder i det huleagtige, hyggelige rum, hvor hvert stykke inventar har en historie.

Og så var det, han fandt ud af, at lokalet kunne bruges til gavn for de ældre medborgere.

- Der kommer 30-35 hver gang. Ud over musikken får de kaffe og kage hver gang, som er hver anden onsdag eftermiddag. Syv-otte af dem optræder, og de er gode, fortæller Ivar Sørensen, der siger, at hvis han bliver Årets Ildsjæl, vil han købe et klimaanlæg for pengene, så forholdene kan blive bedre for gæsterne. Der bliver tit lidt varmt i lokalet med de mange mennesker.

Ivar Sørensen har spillet musik i 53 år, mest i Aarhus og Skagen.

- Jeg begyndte i Wienerhallen, på Maritza, Den Blå Fugl, La Tour og Drejers danskeskole. Tit havde jeg tre job om dagen, forklarer Ivar Sørensen.

Han har også spillet 27 år i Skagen, mest på Hyttefadet.

Ivar Sørensen er selvlært, og noder kan han ikke læse.

- Min far var købmand og pianist, og vi boede på Brendstrupvej. Men han døde allerede, da han var 43 år, og vi var ni søskende. Nu er der kun en af de andre tilbage. Jeg er den eneste, der har spillet, og musikken har reddet mig ud af meget. Jeg har fået mange øretæver gennem livet, fik barn allerede, da jeg var 16 et halvt år og har kæmpet mig frem siden. Jeg har levet af at spille, begyndte med vibrafon og gik over til klaver. Jeg skred fra konen og sov i sovepose i trappeopgange, indtil en restauratør, jeg spillede for, sagde, at jeg kunne sove på restauranten, fortæller han, der elsker at spille.

- Det er som at kigge efter stjerner, og jeg bliver aldrig færdig med musik, siger han.

Michael Bondesen fra Shubidua har han været venner med i 35-40 år.

- Jeg spillede, og han sang i Skagen, siger han, der også har spillet på Det Hvide Hus i Ebeltoft og ikke mindst på Jacobs Bar i Vestergade i Aarhus. Her optrådte Linie 3 med Anders Bircow, Preben Kristesen og Thomas Eje og ud over dem Søs Egelind.

- Og nu lukker det til nytår, siger han ærgerligt.

I hulen i Skolegade fryder han sig over at glæde så mange mennesker. Selv får han nye venner og netværk, og det er godt for alle parter, siger Ivar Sørensen.

Årets ildsjæl 2016

Prisen Årets Ildsjæl uddeles i år for ottende gang.Den bliver til i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Vinderen modtager 25.000 kroner.

De fem nominerede er: Albert Helmig (kulturarrangør ved Institut for X, Aarhus), Inge Lise Johannesen (formand for Single 60+Kultur, Aarhus ), Ivar Sørensen (pianist i Ivar's Herreværelse, Aarhus), Rikke Klintø (formand for Stavtrup Gymnastikforening) og Winnie Antoniussen (blæksprutte i Revykompagniet Sønden, Tranbjerg).

En jury med medlemmer fra Idrætssamvirket, Kultursamvirket, ÅUF og Danmarks Biblioteksforening finder den endelige vinder.

Årets Ildsjæl 2016 afsløres i Vestjysk Banks lokaler på Åboulevarden 67, Aarhus, torsdag 15. december kl. 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce