Annonce
Kultur

Ivrig debat om nyt Højbjerg-bibliotek

100 borgere har indtil nu givet deres besyv med om placering af biblioteket. Svarfrist 6. april.

Annonce

Knap 1000 borgere har de seneste dage besøgt hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk, og godt 100 er kommet med deres holdning til den fremtidige placering af Højbjerg Bibliotek.

»Jeg er glad for den store interesse. Det viser, at borgerne går op i biblioteket, og at det har en stor betydning, hvor vi vælger at placere det. Jeg håber, at endnu flere vil besøge siden og komme med deres holdning, inden forligspartierne skal drøfte placeringen«, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Fællesrådet for Holme-Højbjerg-Skåde har ønsket, at det blev muligt for borgerne at komme med deres holdninger til den fremtidige placering inden mødet i forligskredsen den 15. april. Kultur og Borgerservice har derfor inviteret alle interesserede til at fremkomme med deres mening på hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk.

Borgerne kan sende deres holdning på en mail. Men som noget nyt har Kultur og Borgerservice lavet en enkel formular, som borgerne kan udfylde. Det har vist sig at være en stor succes, som langt de fleste af de, der har svaret, har benyttet sig af.

Desuden er hjemmesiden blevet delt via Facebook. Alene Facebook-opslaget på lokalbibliotekernes hjemmeside er blevet vist 10.000 gange og har fået næsten 700 borgere til at besøge hjemmesiden.

»Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager i debatten. Jeg er derfor glad for, at vores initiativer har virket, og at borgerne har taget så godt imod de forskellige muligheder for at komme til orde. Det er afgørende, at vi som kommune løbende afprøver nye muligheder for at komme i dialog med borgerne, og at vi gør det så ukompliceret som overhovedet muligt«, siger Rabih Azad-Ahmad.

Forligspartierne bag budgetforliget 2012-2015 skal den 15. april drøfte placeringen af Højbjerg Bibliotek. Forligspartierne har tidligere besluttet en ny placering på Oddervej 80.

Under arbejdet er der indkommet et forslag til en alternativ placering i tilknytning til Lyseng Idrætscenter. På mødet skal politikerne drøfte, om de vil fastholde beslutningen om en placering på Oddervej 80.

En enig forligskreds kan ændre beslutningen til en placering i Lyseng eller lade biblioteket forblive på sin nuværende placering. Uanset, hvilken placering politikerne beslutter sig for, kommer en eventuel ny placering efterfølgende i offentlig høring.

Svarfristen er mandag den 6. april klokken 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus Kommunes kriseledelse er samlet for at drøfte alarmerende corona-udvikling

Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce