Annonce
Kultur

Ivrig debat om nyt Højbjerg-bibliotek

100 borgere har indtil nu givet deres besyv med om placering af biblioteket. Svarfrist 6. april.

Knap 1000 borgere har de seneste dage besøgt hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk, og godt 100 er kommet med deres holdning til den fremtidige placering af Højbjerg Bibliotek.

Annonce

»Jeg er glad for den store interesse. Det viser, at borgerne går op i biblioteket, og at det har en stor betydning, hvor vi vælger at placere det. Jeg håber, at endnu flere vil besøge siden og komme med deres holdning, inden forligspartierne skal drøfte placeringen«, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Fællesrådet for Holme-Højbjerg-Skåde har ønsket, at det blev muligt for borgerne at komme med deres holdninger til den fremtidige placering inden mødet i forligskredsen den 15. april. Kultur og Borgerservice har derfor inviteret alle interesserede til at fremkomme med deres mening på hjemmesiden nythøjbjergbibliotek.dk.

Borgerne kan sende deres holdning på en mail. Men som noget nyt har Kultur og Borgerservice lavet en enkel formular, som borgerne kan udfylde. Det har vist sig at være en stor succes, som langt de fleste af de, der har svaret, har benyttet sig af.

Desuden er hjemmesiden blevet delt via Facebook. Alene Facebook-opslaget på lokalbibliotekernes hjemmeside er blevet vist 10.000 gange og har fået næsten 700 borgere til at besøge hjemmesiden.

»Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager i debatten. Jeg er derfor glad for, at vores initiativer har virket, og at borgerne har taget så godt imod de forskellige muligheder for at komme til orde. Det er afgørende, at vi som kommune løbende afprøver nye muligheder for at komme i dialog med borgerne, og at vi gør det så ukompliceret som overhovedet muligt«, siger Rabih Azad-Ahmad.

Forligspartierne bag budgetforliget 2012-2015 skal den 15. april drøfte placeringen af Højbjerg Bibliotek. Forligspartierne har tidligere besluttet en ny placering på Oddervej 80.

Under arbejdet er der indkommet et forslag til en alternativ placering i tilknytning til Lyseng Idrætscenter. På mødet skal politikerne drøfte, om de vil fastholde beslutningen om en placering på Oddervej 80.

En enig forligskreds kan ændre beslutningen til en placering i Lyseng eller lade biblioteket forblive på sin nuværende placering. Uanset, hvilken placering politikerne beslutter sig for, kommer en eventuel ny placering efterfølgende i offentlig høring.

Svarfristen er mandag den 6. april klokken 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce