Annonce
Aarhus

Jægergårdsgade er blevet lidt grønnere: Fastfood på den sunde måde i ny café

Sif Orellana og Steffen Juhl er to af partnerne i Greenilicious, der har caféer i Magasin og nu i Jægergårdsgade. - Vores koncept består af autenticitet og hjerteblod, som skal kunne føles af alle vores gæster, siger Steffen Juhl. Foto: Michael Svenningsen
Frederiksbjerg har fået ny café, der efter inspiration fra især New York byder på sund, grøn og hurtig mad.

AARHUS: Det er bare at gå efter den mest grønne facade, hvis man ikke lige kan finde den nyeste café på stammen i Jægergårdsgade. Murværket er grønt, borde og stole er grønne, markisen er grøn – selv navnet Greenilicious har grønt i sig, og så er det vist slået fast, hvad det handler om her. Sund mad og grøn mad.

Bag caféen står en Aarhus-trio, der allerede har en afdeling af Greenilicious i Magasin, hvor det hele begyndte for godt to år siden. I sommer var tiden så kommet til at åbne en afdeling et andet sted i byen.

- Vi skulle lige finde vores egne ben i konceptet og have det helt på plads, inden vi turde udvide med endnu en butik. Dem har vi fundet, og nu er vi klar til at åbne flere steder i Aarhus og måske andre steder, fortæller en af partnerne Sif Orellana.

Hun er blandt meget andet kogebogs- og livsstilsforfatter, hvilket har bragt hende rundt til en del storbyer i verden, og netop derfra har hun, sammen med sine partnere, hentet masser af inspiration med hjem til Greenilicious.

- Især i New York blev vi blæst omkuld af de mange steder, der var poppet op, hvor man lavede en ny form for takeaway. Fede steder, der var indrettet råt og industrielt, men hvor maden var både sund og af god kvalitet. Der fandt vi rigtig mange byggesten til vores sted, siger hun.

Annonce

Vi tænker også farver og livsglæde i maden – det skal være en fest, et boost af energi.

Sif Orellana, medejer af Greenilicious

Følelser og farver

Sammen med Jonas Langhoff, fra blandt andet spisestedet Langhoff & Juul, og med Steffen Juhl, tidligere køkkenchef på samme sted, tog konceptet på Greenilicious form, og resultatet er nu videreført til Jægergårdsgade.

- Det handler om at skabe et univers, der vækker følelser. Lige fra sociale medier, indretning, stemning, personalets fremtoning og modtagelse og så selvfølgelig til maden i både udseende og smag, forklarer bestyrer Steffen Juhl.

- Selve maden er et sundt alternativ til den fastfood, vi ellers kender. Den er, som vi kalder det, slowfood in a fast way, som man kan tage med sig eller spise her. Den består rigtig meget af grøntsager, men der er altid mulighed for også at vælge en kødversion af retten, men selv dér er størstedelen af indholdet grønt. Vi har blandt andet burger, toast, wraps og salater – vi vil gerne ramme bredt og tror på, det er godt at spise varieret, siger han.

- Vi tænker også farver og livsglæde i maden – det skal være en fest, et boost af energi. Ligeosm man skal opleve et boost i at føle sig velkommen og ventet. At træde ind i et værdifællesskab, ind i en del af noget. Ind til ro og nærvær, hvor man bliver husket som en, der faktisk betyder noget, tilføjer Sif Orellana.

En, to, mange

Drømmen og ambitionen for café-trioen er nu at brede Greenilicious ud, så den for alvor bliver til en kæde. I første omgang med en café mere i Aarhus, men siden også gerne andre steder i landet og måske endda udlandet.

- For eksempel mener vi, at konceptet ville passe genialt i Københavns lufthavn og dermed også i andre lufthavne i verden. Nu må vi se, i første omgang koncentrerer vi os fuldt ud om Aarhus. For vi skal passe på ikke at forcere vores brand, og vi skal sørge for hele tiden at have os selv med i det, konstaterer Sif Orellana.

Greenilicious, der i øvrigt har Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket betyder mindst 60 procent økologi, håber med tiden og med flere caféer at kunne samle grundproduktionen ét sted.

Personalet i Greenilicious bliver ikke blot oplært i ekspedition og kaffebrygning, men også i alle faser i køkkenet, så de dermed har viden om alt i cafeen og kan guide kunderne korrekt. Foto: Michael Svenningsen
Menukortet byder på alt fra toasts og burgere til wraps og kager. Foto: Michael Svenningsen
Maden er farverig og indeholder masser af grøntsager. De fleste retter kommer i både en ren replantebaseret version og en version med kød. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Greenilicious i Jægergårdsgade i Århus. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce