Annonce
Aarhus

Jærgergårdsgade har gennemgået sin ansigtsløftning

Rådmand Kristian Würtz deltog med skovlen, da der skulle smides jord på for at plante det første nye træ i Jægergårdsgade. - Jeg kunne godt tænke mig mange flere træer i byen, sagde han. Foto: Søren Willumsen

AARHUS: Den store ansigtsløftning i Jægergårdsgade, der startede med ledningsarbejde for snart et år siden, blev onsdag rundet af med plantning af 14 nye træer, der sammen med bredere fortove, siddeplinte, skraldespande og cykelparkering giver gaden et nyt udtryk.

De 14 træer er af sorten robinietræer, som der i forvejen står et ældre af på hjørnet ved Dybbølgade. Her kan man se, at træet kan blive stort og det forventes, at de nye træer vil give Jægergårdsgade en stærk grøn profil.

- Tak for tålmodigheden, men der er til gengæld kommet noget godt ud af det, sagde rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, da han symbolsk var med til at plante det første træ.

- Jægergårdsgade har udviklet sig til et særligt byrum i Aarhus med sin helt egen identitet og stemning med cafeliv og specialbutikker. Og jeg håber, at I vil gennemføre flere markedsdage som den for nylig. Det var superhyggeligt.

Annonce
De store træer er robinie, der har torne mens de er unge træer. De har også store hvide klaser af blomster, der dufter kraftigt.

Ros fra butiksejere

Ifølge anlægsgartnerelev Charlotte Spliid fra firmaet Danjord A/S bærer robinietræet hvide blomster, der dufter kraftigt.

Flere butiksejere var til stede ved plantningen, bl.a. keramiker Ninna Gøtzsche fra butikken "Formuleret".

- Det er rigtigt, rigtigt fint med de træer og med siddeplintene. Det er med til at understrege den afslappede stemning, vi ønsker i gaden. Og så er vi glade for skraldespandene, som vi har ønsket i mange år.

Guldsmed Maiken Berle var enig:

- Det er dejligt at komme til at se på noget grønt, og det gør kun gaden mere hyggelig.

I alt 14 træer blev kørt ind i gaden og plantet onsdag.
Keramiker Ninna Gøtzscke (tv) og guldsmed Maiken Berle fulgte plantningen af det første træ og glæder sig over forbedringerne i Jægergårdsgade. Foto: Søren Willumsen
Foruden træer har gaden også fået siddeplinte og længe savnede affaldsspande.
Træet, der stikker ud fra Dybbølgade bag den røde markise til højre er også et robinietræ. Det viser, hvor store træerne kan blive. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce