Annonce
Aarhus

Jærgergårdsgade har gennemgået sin ansigtsløftning

Rådmand Kristian Würtz deltog med skovlen, da der skulle smides jord på for at plante det første nye træ i Jægergårdsgade. - Jeg kunne godt tænke mig mange flere træer i byen, sagde han. Foto: Søren Willumsen
Annonce

AARHUS: Den store ansigtsløftning i Jægergårdsgade, der startede med ledningsarbejde for snart et år siden, blev onsdag rundet af med plantning af 14 nye træer, der sammen med bredere fortove, siddeplinte, skraldespande og cykelparkering giver gaden et nyt udtryk.

De 14 træer er af sorten robinietræer, som der i forvejen står et ældre af på hjørnet ved Dybbølgade. Her kan man se, at træet kan blive stort og det forventes, at de nye træer vil give Jægergårdsgade en stærk grøn profil.

- Tak for tålmodigheden, men der er til gengæld kommet noget godt ud af det, sagde rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, da han symbolsk var med til at plante det første træ.

- Jægergårdsgade har udviklet sig til et særligt byrum i Aarhus med sin helt egen identitet og stemning med cafeliv og specialbutikker. Og jeg håber, at I vil gennemføre flere markedsdage som den for nylig. Det var superhyggeligt.

De store træer er robinie, der har torne mens de er unge træer. De har også store hvide klaser af blomster, der dufter kraftigt.
Annonce

Ros fra butiksejere

Ifølge anlægsgartnerelev Charlotte Spliid fra firmaet Danjord A/S bærer robinietræet hvide blomster, der dufter kraftigt.

Flere butiksejere var til stede ved plantningen, bl.a. keramiker Ninna Gøtzsche fra butikken "Formuleret".

- Det er rigtigt, rigtigt fint med de træer og med siddeplintene. Det er med til at understrege den afslappede stemning, vi ønsker i gaden. Og så er vi glade for skraldespandene, som vi har ønsket i mange år.

Guldsmed Maiken Berle var enig:

- Det er dejligt at komme til at se på noget grønt, og det gør kun gaden mere hyggelig.

I alt 14 træer blev kørt ind i gaden og plantet onsdag.
Keramiker Ninna Gøtzscke (tv) og guldsmed Maiken Berle fulgte plantningen af det første træ og glæder sig over forbedringerne i Jægergårdsgade. Foto: Søren Willumsen
Foruden træer har gaden også fået siddeplinte og længe savnede affaldsspande.
Træet, der stikker ud fra Dybbølgade bag den røde markise til højre er også et robinietræ. Det viser, hvor store træerne kan blive. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce