Annonce
Kultur

Jøden, Sommer og Static: Østjysk trekløver bag titelsang

Rapperen Jøden, Michael Mühlebach Christiansen, har skrevet teksten og rapper titelsangen, Peter Sommer synger omkvædet, mens århusianske DJ Static har lavet musikken og produceret. Musikvideoen til "Vitello" er naturligvis også delvist animeret. - Det er altid fantastisk at se, hvad der kommer ud af optagelserne. Jeg blev bedt om at cykle op og ned ad en villavej på en havelåge og tænkte, at det kommer der da ikke en video ud af. Men bagefter var jeg virkelig imponeret. Det er som at være med i "Avatar", siger han og griner. Still fra musikvideoen til "Vitello" af Ja Film

Rapperen Jøden har sammen med Peter Sommer og DJ Static skabt titelsangen til den nye animationsfilm "Vitello".

AARHUS: Da Anders Berthelsen, direktør og medstifter af Ja Film, skulle have skrevet en titelsang på den nye animationsfilm "Vitello", var han ikke i tvivl om, hvem der skulle have et opkald - hans gamle klassekammerater fra Skanderborg Realskole, Michael Jøden og Peter Sommer.

- Man siger, at lige børn leger bedst, men det gør skæve børn altså også. Både Anders og Peter er nogle talentfulde drenge at arbejde sammen med. Vi har været så heldige, at vi alle er landet på en kreativ hylde, og vi har alle mod på at lege. Peter er visesanger, Anders er en guds benådet tegner og jeg laver fjollet rapmusik. Det er sjovt, at vi kan mødes alligevel, siger Jøden.

Selv om han ikke selv har børn, kendte han Vitello-universet, så da han i efteråret satte sig til at skrive teksten til filmens titelsang, vidste han, hvad han ville lægge vægt på.

- Peter Sommer og jeg mødes ind imellem for at hænge ud og drikke kaffe. Denne gang havde vi lige en ekstra ting på dagsordenen: Skulle vi lave den her sang? Peter Sommer, DJ Static og jeg har tidligere arbejdet sammen om nummeret "Hamrer Løs", så da vi blev enige om at sige ja til opgaven, tog jeg fat i Static samme dag. Han var helt klar på projektet, fortæller Jøden.

Århusianske DJ Static har lavet musikken og Peter Sommer omkvædet, mens Jøden rapper sangens vers. Det meste af titelsangen er indspillet i Lydhavnen på Sydhavnen i Aarhus, hvor DJ Static har sit studie. Han og Nicolai Absalon har produceret sangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce