Annonce
Navne

Jørgen Jensen

Skibsreder Jørgen »Vesta« Jensen er død 87 år.

Gennem hele sit liv var han involveret i skibsfart og i en årrække eneejer af Rederiet Vesta med base i Svendborg. I alt 10 coastere blev det til i årenes løb. Det sidste skib, »Gerda Vesta« - opkaldt efter hans kone - solgte han i 2002, hvorefter han trak sig tilbage.

Jørgen Jensen blev kendt i brede kredse, da han i 1986 blev dømt for våbensmugling med skibet »Tine Maru« til det daværende apartheidstyre i Sydafrika, der var underlagt en FN-embargo. Samme år mistede han skibet »Pia Vesta«, da det blev beslaglagt af myndighederne i Panama i forbindelse med en mistanke om våbensmugling. Intet tydede dog på, at Jørgen Jensen kendte til den trafik, og han fik senere erstatning for det beslaglagte skib.

Det sydfynske rederi måtte med årene også opleve trange tider for coasterflåden i Danmark, og Jørgen Jensen lagde ikke skjul på, at han mente, at blandt andet flere og dyre krav fra politisk hold var med til at gøre livet svært for de mindre danske coasterrederier.

Beslutningen om et liv i søfart fortrød den sydfynske reder dog aldrig.

»Det har været en lang kæde af dejlige år blandt dejlige mennesker og med gode oplevelser under skiftende vilkår«, sagde Jørgen Jensen i 2002 i et interview med Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce