Annonce
Aarhus

Jørgen Leth: Mon ikke jeg kommer til at dække Tour de France igen i år

Jørgen Leth underholdt på toppen af Salling.
Tour de France-journalist, filminstruktør og forfatter Jørgen Leth fortalte om sit liv til Stiftens læsere - og lidt om planerne for, hvordan han skal dække dette års udgave af verdens største cykelløb

AARHUS: Det er muligt, at dåbsattesten viser, at Jørgen Leth netop i dag 14. juni fylder 82 år, men det er absolut ingen hindring for stadig at kunne tryllebinde folk i alle aldre lige fra teenagerne til pensionisterne.

I hvert fald blev det i torsdag eftermiddag på Salling Roof Top bevist, at den mangeårige Tour de France-journalist, filminstruktør og forfatter Jørgen Leths stadig er populær på niveau med de store sports- og rockstjerner.

I anledning af Århus Stiftstidendes 225 års fødselsdag havde avisen inviteret Leth på besøg for at fortælle om sit liv og forhold til Aarhus, og det blev ikke så lidt af et tilløbsstykke. Mere end 400 århusianere sad klar, da Jørgen Leth sammen med en anden tidligere TV2 Journalist, Nick Horup indtog scenen.

- Tak, Jørgen. Vi elsker og beundrer dig utrolig meget. Men kan du ikke fortælle, hvordan du gør det. For du er jo helt utrolig populær og elsket af alle folk i alle aldre. Bare se hvor mange mennesker der er i dag. Her er flere end da rock-bandet DAD var på besøg i sidste uge, lød en af kommentarerne til Jørgen Leth.

Annonce
- Jeg har fået flere tilbud, og mon ikke jeg kommer til at dække Touren på en eller anden måde igen i år, fortalte Jørgen Leth.

En times interview blev det til, hvor Leth blandt andet fortalte om sin barndom og ungdom i Aarhus, og hvordan han stadig holder utrolig meget af at komme i smilets by, hvor han også fik sit første job som journalist på dagbladet Demokraten.

- Jeg føler mig bestemt stadig hjemme i Aarhus. Det er en skøn by, og der sker meget positiv udvikling i byen, sagde Leth om Aarhus, der blandt andet var med til at skabe hans store interesse for cykelsporten.

Midt under interviewet satte et mindre regnvejr ind, men det slog ikke Leth ud, der blot inviterede en god del af tilskuerne op på scenen, så de kunne komme i tørvejr og helt tæt på dagens hovedperson.

Der blev også tid til spørgsmål fra publikum, der blandt andet gerne ville høre om, hvordan Jørgen Leth skal dække Tour de France i år, nu hvor han ikke længere er tilknyttet TV2.

- Det kan jeg desværre ikke helt afsløre endnu. Jeg har fået flere tilbud, og mon ikke jeg kommer til at dække Touren på en eller anden måde igen i år. Det håber jeg i hvert fald. Men hvordan og for hvem kan jeg ikke afsløre endnu, sagde Jørgen Leth som afslutning på interviewet, hvorefter Stiftens abonnenter og medlemmer af Klub Salling fik mulighed for en selfie, en autograf og en lille snak med legenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce