Annonce
Sport

Jørgensen lyner to gange for Feyenoord

Piroschka Van De Wouw/Reuters
Med to mål i 3-1-sejr over Heerenveen fordoblede Nicolai Jørgensen sin målhøst i den hollandske liga.

Nicolai Jørgensen scorede lørdag to gange for Feyenoord i en hjemmesejr på 3-1 over Heerenveen i Æresdivisionen.

Angriberen, der tidligere på ugen fyldte 29 år, slog til før pausen med højrefoden og hovedet.

Efter at angrebsmakkeren Luis Sinisterra havde bragt Feyenoord foran med 1-0, overtog danskeren scenen.

Godt et kvarter inde i kampen fik Jørgensen en Heerenveen-forsvarer til at famle rundt på fødderne, inden han sparkede bolden forbi en anden forsvarer og i mål til 2-0 ude ved stolpen.

Ti minutter senere brugte han kroppen til at holde en Heerenveen-spiller på afstand i forbindelse med et hjørnespark. Stående på jorden headede Nicolai Jørgensen hjemmeholdet på 3-0.

De mere end 40.000 tilskuere på De Kuip fik dermed set et par glimt af den målnæse, der i 2016/17-sæsonen gjorde danskeren til ligatopscorer i Holland med 21 mål.

Med lørdagens to scoringer er han nu oppe på fire sæsonscoringer for Feyenoord, der er placeret på en fjerdeplads i tabellen - ti point bag Ajax Amsterdam på førstepladsen.

Efter pausen fik gæsterne fra Heerenveen pyntet på resultatet med et mål til 3-1.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce