Annonce
Kultur

Jørn Tækker støtter danske kunstnere i Berlin

Jørn Tækker tilbyder danske kunstnere billig bolig i Berlin. Foto: Kim Haugaard.

Den århusianske investor, der var med til at redde Huset, vil tilbyde attraktive boliger og ateliers til gunstige priser i den tyske hovedstad.

Annonce

Idemanden, Jørn Tækker, der ejer ingeniør- og arkitektvirksomheden, Tækker Group, med hovedsæde på havnefronten i Århus, er blandt andet kendt som en manden, der reddede Huset i Århus. Nu går Tækker nye veje for at hjælpe danske kunstnere og satser på Berlin og kreative sjæle, der i disse år har lyst til at dyrke deres evner i Berlin.

»Jeg er meget optaget af at skaffe de bedst mulige vilkår for talentfulde danske kunstnere – og Berlin er lige nu det hotte sted – der hvor internationale kunstnere valfarter til. Nu har jeg så muligheden for at gå ind og hjælpe de danske kunstnere med at få et europæisk fodfæste ved at tilbyde attraktive ateliers, boliger og udstillingslokaler på gunstige vilkår,« lyder det fra Jørn Tækker i en pressemeddelelse.

Tækker Group råder over mere end 4000 lejemål i Berlin, fordelt på efterspurgte adresser i Berlins mange forskelligartede områder. Tilbuddet til danske kunstnere er etableret via et samarbejde mellem Tækker Group og den danske ambassade i byen.

Netop nu kører et dansk-berlinsk kulturprogram under navnet Berlinaut – hvor danske eksperimenterende kunstnere – indenfor næsten alle kunstarter – kan søge støtte til projekter og arbejdsophold i Berlin.

»Berlin er tiltrækkende på alle måder – og så er leveomkostningerne lavere end i Danmark – og derfor strækker indtægterne længere. Med de nye boligmuligheder håber jeg, at jeg kan være med til at få endnu flere kunstnere til at tage chancen i Berlin,« siger Jørn Tækker.

Første konkrete resultat af samarbejdet er, foruden udlejning af boliger og arbejdsfaciliteter til en række kunstnere, Tækker Groups tilsagn om at huse udøvende kunstnere i forbindelse med kunstfestivalen New Life Berlin, der åbner den 1. juni og løber indtil den 15. juni 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Alarm 112

Fire personer alvorligt kvæstet: Personbil kørte op bag i lastvogn på motorvej E45

Annonce