Annonce
Kultur

Jørn Tækker støtter danske kunstnere i Berlin

Jørn Tækker tilbyder danske kunstnere billig bolig i Berlin. Foto: Kim Haugaard.

Den århusianske investor, der var med til at redde Huset, vil tilbyde attraktive boliger og ateliers til gunstige priser i den tyske hovedstad.

Idemanden, Jørn Tækker, der ejer ingeniør- og arkitektvirksomheden, Tækker Group, med hovedsæde på havnefronten i Århus, er blandt andet kendt som en manden, der reddede Huset i Århus. Nu går Tækker nye veje for at hjælpe danske kunstnere og satser på Berlin og kreative sjæle, der i disse år har lyst til at dyrke deres evner i Berlin.

»Jeg er meget optaget af at skaffe de bedst mulige vilkår for talentfulde danske kunstnere – og Berlin er lige nu det hotte sted – der hvor internationale kunstnere valfarter til. Nu har jeg så muligheden for at gå ind og hjælpe de danske kunstnere med at få et europæisk fodfæste ved at tilbyde attraktive ateliers, boliger og udstillingslokaler på gunstige vilkår,« lyder det fra Jørn Tækker i en pressemeddelelse.

Tækker Group råder over mere end 4000 lejemål i Berlin, fordelt på efterspurgte adresser i Berlins mange forskelligartede områder. Tilbuddet til danske kunstnere er etableret via et samarbejde mellem Tækker Group og den danske ambassade i byen.

Netop nu kører et dansk-berlinsk kulturprogram under navnet Berlinaut – hvor danske eksperimenterende kunstnere – indenfor næsten alle kunstarter – kan søge støtte til projekter og arbejdsophold i Berlin.

»Berlin er tiltrækkende på alle måder – og så er leveomkostningerne lavere end i Danmark – og derfor strækker indtægterne længere. Med de nye boligmuligheder håber jeg, at jeg kan være med til at få endnu flere kunstnere til at tage chancen i Berlin,« siger Jørn Tækker.

Første konkrete resultat af samarbejdet er, foruden udlejning af boliger og arbejdsfaciliteter til en række kunstnere, Tækker Groups tilsagn om at huse udøvende kunstnere i forbindelse med kunstfestivalen New Life Berlin, der åbner den 1. juni og løber indtil den 15. juni 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce