Annonce
Kultur

Jørn Tækker støtter danske kunstnere i Berlin

Jørn Tækker tilbyder danske kunstnere billig bolig i Berlin. Foto: Kim Haugaard.

Den århusianske investor, der var med til at redde Huset, vil tilbyde attraktive boliger og ateliers til gunstige priser i den tyske hovedstad.

Idemanden, Jørn Tækker, der ejer ingeniør- og arkitektvirksomheden, Tækker Group, med hovedsæde på havnefronten i Århus, er blandt andet kendt som en manden, der reddede Huset i Århus. Nu går Tækker nye veje for at hjælpe danske kunstnere og satser på Berlin og kreative sjæle, der i disse år har lyst til at dyrke deres evner i Berlin.

»Jeg er meget optaget af at skaffe de bedst mulige vilkår for talentfulde danske kunstnere – og Berlin er lige nu det hotte sted – der hvor internationale kunstnere valfarter til. Nu har jeg så muligheden for at gå ind og hjælpe de danske kunstnere med at få et europæisk fodfæste ved at tilbyde attraktive ateliers, boliger og udstillingslokaler på gunstige vilkår,« lyder det fra Jørn Tækker i en pressemeddelelse.

Tækker Group råder over mere end 4000 lejemål i Berlin, fordelt på efterspurgte adresser i Berlins mange forskelligartede områder. Tilbuddet til danske kunstnere er etableret via et samarbejde mellem Tækker Group og den danske ambassade i byen.

Netop nu kører et dansk-berlinsk kulturprogram under navnet Berlinaut – hvor danske eksperimenterende kunstnere – indenfor næsten alle kunstarter – kan søge støtte til projekter og arbejdsophold i Berlin.

»Berlin er tiltrækkende på alle måder – og så er leveomkostningerne lavere end i Danmark – og derfor strækker indtægterne længere. Med de nye boligmuligheder håber jeg, at jeg kan være med til at få endnu flere kunstnere til at tage chancen i Berlin,« siger Jørn Tækker.

Første konkrete resultat af samarbejdet er, foruden udlejning af boliger og arbejdsfaciliteter til en række kunstnere, Tækker Groups tilsagn om at huse udøvende kunstnere i forbindelse med kunstfestivalen New Life Berlin, der åbner den 1. juni og løber indtil den 15. juni 2008.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce