Annonce
Debat

Ja til flere busser: Bedre sent end aldrig, Simsek

"Rådmanden vil nu gerne indføre BRT-busser på flere strækninger i Aarhus, siger han til Stiften 21. januar. Ja, Enhedslisten og det øvrige byråd har med budget 2021 afsat 292 millioner kroner til netop BRT-busser på Ringvejen. Men hvor var Venstre? Hvor var Simsek? Hverken han eller hans parti var med i budgetforliget, der sikrede penge til denne og flere andre kommende forbedringer af den kollektive trafik i Aarhus", skriver Lone Norlander Smith. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Bedre sent end aldrig, kunne man sige om teknik-rådmand Bünyamin Simsek, der nu endelig taler om flere penge til busser i den kollektive trafik i Aarhus.

Ja, der skal afsættes mange flere penge til den kollektive trafik. Det har Enhedslisten i årevis foreslået igen og igen ved de årlige budgetforhandlinger, men det har været meget svært at få igennem, især på grund af modstand fra bl.a. Simseks parti, Venstre.

Det lyder derfor hult, når Bünyamin Simsek nu pludselig springer ud som den store fortaler for kollektiv trafik. Han og hans parti Venstre har i årevis haft mere end travlt med at få bygget og udvidet veje til privatbiler. Ja, rådmanden har endda ført valgkamp på, at vi skulle have masser af firesporede veje ført helt ind til midtbyen, så den kunne blive proppet fuld af privatbiler.

Annonce


Simsek, du skulle noget før have lyttet til Enhedslisten og de andre partier i byrådet, der længe har foreslået flere penge til den kollektive trafik.


I 2014 foreslog Enhedslisten i Aarhus Byråd, at der skulle opbygges en grøn mobilitetsfond til styrkelse af især kollektiv trafik og cyklisme i Aarhus. Den blev vedtaget som en del af budget 2015, men de borgerlige partier fik desværre udvandet fonden således, at det blev til en mobilitets- og vejfond (MOVE). Og siden har vi igen og igen haft politisk slagsmål om, hvad pengene fra fonden skal bruges til, hvor især Venstre har krævet mange millioner kroner til anlæg af nye veje og udvidelse af eksisterende veje til privatbilismen.

Rådmanden vil nu gerne indføre BRT-busser på flere strækninger i Aarhus, siger han til Stiften 21. januar. Ja, Enhedslisten og det øvrige byråd har med budget 2021 afsat 292 millioner kroner til netop BRT-busser på Ringvejen. Men hvor var Venstre? Hvor var Simsek? Hverken han eller hans parti var med i budgetforliget, der sikrede penge til denne og flere andre kommende forbedringer af den kollektive trafik i Aarhus.

Simsek, du skulle noget før have lyttet til Enhedslisten og de andre partier i byrådet, der længe har foreslået flere penge til den kollektive trafik. Men selvfølgelig, bedre sent end aldrig. Og så regner vi med, at du i din kommende valgkamp vil glemme alt om firesporede veje til midtbyen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce