Annonce
Debat

Ja til flere busser: Bedre sent end aldrig, Simsek

"Rådmanden vil nu gerne indføre BRT-busser på flere strækninger i Aarhus, siger han til Stiften 21. januar. Ja, Enhedslisten og det øvrige byråd har med budget 2021 afsat 292 millioner kroner til netop BRT-busser på Ringvejen. Men hvor var Venstre? Hvor var Simsek? Hverken han eller hans parti var med i budgetforliget, der sikrede penge til denne og flere andre kommende forbedringer af den kollektive trafik i Aarhus", skriver Lone Norlander Smith. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Bedre sent end aldrig, kunne man sige om teknik-rådmand Bünyamin Simsek, der nu endelig taler om flere penge til busser i den kollektive trafik i Aarhus.

Ja, der skal afsættes mange flere penge til den kollektive trafik. Det har Enhedslisten i årevis foreslået igen og igen ved de årlige budgetforhandlinger, men det har været meget svært at få igennem, især på grund af modstand fra bl.a. Simseks parti, Venstre.

Det lyder derfor hult, når Bünyamin Simsek nu pludselig springer ud som den store fortaler for kollektiv trafik. Han og hans parti Venstre har i årevis haft mere end travlt med at få bygget og udvidet veje til privatbiler. Ja, rådmanden har endda ført valgkamp på, at vi skulle have masser af firesporede veje ført helt ind til midtbyen, så den kunne blive proppet fuld af privatbiler.

Annonce


Simsek, du skulle noget før have lyttet til Enhedslisten og de andre partier i byrådet, der længe har foreslået flere penge til den kollektive trafik.


I 2014 foreslog Enhedslisten i Aarhus Byråd, at der skulle opbygges en grøn mobilitetsfond til styrkelse af især kollektiv trafik og cyklisme i Aarhus. Den blev vedtaget som en del af budget 2015, men de borgerlige partier fik desværre udvandet fonden således, at det blev til en mobilitets- og vejfond (MOVE). Og siden har vi igen og igen haft politisk slagsmål om, hvad pengene fra fonden skal bruges til, hvor især Venstre har krævet mange millioner kroner til anlæg af nye veje og udvidelse af eksisterende veje til privatbilismen.

Rådmanden vil nu gerne indføre BRT-busser på flere strækninger i Aarhus, siger han til Stiften 21. januar. Ja, Enhedslisten og det øvrige byråd har med budget 2021 afsat 292 millioner kroner til netop BRT-busser på Ringvejen. Men hvor var Venstre? Hvor var Simsek? Hverken han eller hans parti var med i budgetforliget, der sikrede penge til denne og flere andre kommende forbedringer af den kollektive trafik i Aarhus.

Simsek, du skulle noget før have lyttet til Enhedslisten og de andre partier i byrådet, der længe har foreslået flere penge til den kollektive trafik. Men selvfølgelig, bedre sent end aldrig. Og så regner vi med, at du i din kommende valgkamp vil glemme alt om firesporede veje til midtbyen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Annonce