Annonce
Aarhus

Jacob Bundsgaard er nummer tre

<p>Aarhus? Jacob Bundsgaard (S) er en af de midtjyske borgmestre, som får mest i posen ved siden af borgmesterhonoraret. Arkivfoto: Henning Bagger</p>

Aarhus? Jacob Bundsgaard (S) er en af de midtjyske borgmestre, som får mest i posen ved siden af borgmesterhonoraret.

Hvad laver borgmesteren, når han ikke har travlt med sine opgaver som kommunens førstemand?

Annonce

Han arbejder højst sandsynligt med noget andet.

Trods krævende job med mange ugentlige arbejdstimer bruger de fleste af landets borgmestre også tid på en lang række ekstrajob, ulønnede såvel som lønnede.

I snit tjente regionens borgmestre i 2015 over 140.000 kroner på ekstrajob, viser den samlede opgørelse, avisen bringer i dag.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus, lå på tredjepladsen efter borgmestrene i Herning og Randers med vederlag på i alt 326.837 kroner oven i borgmestervederlaget på 833.037 kroner.

»På den måde kommer en borgmester op på en løn, der er sammenlignelig med en ministers,« kommenterer forskningschef Roger Buch, der er kommunalforsker hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

For mens en minister tjener i omegnen af 1,3 mio. kr. årligt, så tjener en borgmester væsentlig mindre, selv om en borgmesters ansvar ofte er større end en ministers, når man ser på personaleansvaret og det budgetmæssige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce