Annonce
Aarhus

Jacobs Pianobar bliver natklub i Gatsby-stil

<p>Der har været gang i den i Jacobs Pianobar i mere end 40 år ud på de sene nattetimer. Og det bliver der stadig. Nu i gatsby-stil. Foto: Martin Ballund</p>

Mangen en date og masser af forretningsaftaler er lukket på Jacobs Pianobar i Vestergade. Her fik Linje 3 også deres gennembrud. Nu er det slut. Ny bar dukker op i stedet.

Jacobs Pianobar er lukket efter 40 år som natbar, sidste mødested, dans og musik. Det er her i Vestergade, mangen en århusianer har sluttet en festlig bytur. Men fortvivl ikke. Som afløser hos Jacobs BarBQ i baggården åbner Jacobs Rom & Bobler natklub.

Annonce

Meningen er, at Jacobs Rom & Bobler tager dig tilbage til Gatsbys dage, krydret med god service, akkompagneret af et yderst dansevenligt musikalsk udbud af groovy soul og jazzet pop - serveret live fra scenen.

Bag projektet står Sarah Evar som står for Jacob's BarBQ i dag, og Henrik Harmsen, der har ejet flere restaurationer i Danmark. De har arbejdet meget på at holde fast i værdierne, og samtidig bringe baren ind i moderne tid, men så baren stadig passer til resten af huset.

Det er blevet til en ny bar og til en indretning, der tager dig tilbage til Charlestons 1920'ere.

Byens fyrtårn for hygge, restauration, bar og nat- og spillestedsted har flere rekorder. Blandt andet den samme ejer, familien Evar, gennem nu 40 år og det blev fejret for to år siden med, selvfølgelig, pita på fødselsdagsbordet i den hyggelige gårdhave i Vestergade.

Jacob Evar, deraf navnet, kom til byen i 1969 sammen med sin Ingrid, som han havde mødt i Israel. Han begyndte at sælge grillmad på Bispetorvet i ly af Boblen under festugen.

Det blev en succes, Jacob Evar åbnede sammen med sin bror, Simson, Jacob's BarBQ i Vestergade, han satte pitabrødet på danskernes spisebord og importerede blandt meget andet som den første kalkunkød til landet. Jacob Evar døde i 2004, kun 62 år gammel. Men hold op, hvor Jacob's lever videre.

»Vi har altid lyttet til, hvad kunderne gerne ville have, og så har vi vel været gode til at følge med tiden og byde på pianobar, pitabar og andre nyheder gennem tiden. Og så har solskinnet, som det er i dag, altid betænkt os,« sagde Simson Evar, der har drevet Jacob's videre i den gode, gamle ånd med hygge - og gang i den om natten som kendetegn.

Jacob's var - og er - et insted i byens restaurations- og natteliv. Adskillige kendiser som Linje 3 har fået deres gennembrud her. Store politiske aftaler er indgået i Vestergade under bjælkerne. Især med blandt andre de århusianske mastodonter, nu afdøde Svend Auken, og Thorkild Simonsen ved bordenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce