Annonce
Aarhus

Jacobs Pianobar bliver natklub i Gatsby-stil

<p>Der har været gang i den i Jacobs Pianobar i mere end 40 år ud på de sene nattetimer. Og det bliver der stadig. Nu i gatsby-stil. Foto: Martin Ballund</p>

Mangen en date og masser af forretningsaftaler er lukket på Jacobs Pianobar i Vestergade. Her fik Linje 3 også deres gennembrud. Nu er det slut. Ny bar dukker op i stedet.

Jacobs Pianobar er lukket efter 40 år som natbar, sidste mødested, dans og musik. Det er her i Vestergade, mangen en århusianer har sluttet en festlig bytur. Men fortvivl ikke. Som afløser hos Jacobs BarBQ i baggården åbner Jacobs Rom & Bobler natklub.

Annonce

Meningen er, at Jacobs Rom & Bobler tager dig tilbage til Gatsbys dage, krydret med god service, akkompagneret af et yderst dansevenligt musikalsk udbud af groovy soul og jazzet pop - serveret live fra scenen.

Bag projektet står Sarah Evar som står for Jacob's BarBQ i dag, og Henrik Harmsen, der har ejet flere restaurationer i Danmark. De har arbejdet meget på at holde fast i værdierne, og samtidig bringe baren ind i moderne tid, men så baren stadig passer til resten af huset.

Det er blevet til en ny bar og til en indretning, der tager dig tilbage til Charlestons 1920'ere.

Byens fyrtårn for hygge, restauration, bar og nat- og spillestedsted har flere rekorder. Blandt andet den samme ejer, familien Evar, gennem nu 40 år og det blev fejret for to år siden med, selvfølgelig, pita på fødselsdagsbordet i den hyggelige gårdhave i Vestergade.

Jacob Evar, deraf navnet, kom til byen i 1969 sammen med sin Ingrid, som han havde mødt i Israel. Han begyndte at sælge grillmad på Bispetorvet i ly af Boblen under festugen.

Det blev en succes, Jacob Evar åbnede sammen med sin bror, Simson, Jacob's BarBQ i Vestergade, han satte pitabrødet på danskernes spisebord og importerede blandt meget andet som den første kalkunkød til landet. Jacob Evar døde i 2004, kun 62 år gammel. Men hold op, hvor Jacob's lever videre.

»Vi har altid lyttet til, hvad kunderne gerne ville have, og så har vi vel været gode til at følge med tiden og byde på pianobar, pitabar og andre nyheder gennem tiden. Og så har solskinnet, som det er i dag, altid betænkt os,« sagde Simson Evar, der har drevet Jacob's videre i den gode, gamle ånd med hygge - og gang i den om natten som kendetegn.

Jacob's var - og er - et insted i byens restaurations- og natteliv. Adskillige kendiser som Linje 3 har fået deres gennembrud her. Store politiske aftaler er indgået i Vestergade under bjælkerne. Især med blandt andre de århusianske mastodonter, nu afdøde Svend Auken, og Thorkild Simonsen ved bordenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce