Annonce
Østjylland

Jagten på verdens mest spændende job

Anders Rosenstand Laugesen elsker musik og sejlsport. Den 32-årige nationaløkonom fra Ry drømmer om at sejle ind i borgmesterkontoret. Foto: Sonne

Venstres nyvalgte spidskandidat til kommunalvalget, Anders Rosenstand Laugesen, har skiftet drømmen om at komme til OL i sejlsport ud med en drøm om at indtage det lokale borgmesterkontor.

Annonce

RY: Der er musik på anlægget - Allan Olsen, i øvrigt - kaffe på stempelkanden og rundstykker. Og en blok fyldt med notater. Anders Rosenstand Laugesen, spidskandidat for Venstre ved det kommende kommunalvalg, er klar.

At der høres musik, er ikke tilfældigt. For den 32-årige nationaløkonom, der skal være far for første gang til maj, er yderst musikalsk og spiller blandt andet bas og guitar. Med jævne mellemrum mødes han med en flok ligesindede og jammer dagen lang.

Musik var en af de ting, der efter gymnasietiden trak i elitesejlsportsmanden, der havde en drøm om at komme til OL.

- Jeg gik i gymnasiet på en Team Danmark-linje og rejste Danmark og Europa rundt for at sejle, til sidst i 49'er-klassen. Min makker og jeg var i 2002 ikke gode nok til at komme med til OL i 2004, men vi havde kig på 2008. Musikken, pigerne og en uddannelse trak dog mere end OL-ambitionerne, fortæller Anders Rosenstand Laugesen, der i det omfang, tiden tillader det, er gast på forældrenes båd, der ligger i Aarhus.

- Når tiden er til det, skal vi her i min familie have vores egen båd. Det var simpelthen skønt at være barn på en båd og sejle rundt hele sommerferien, siger han med et smil.

Avisen sætter i den kommende tid fokus på de nye spidskandidater til efterårets kommunalvalg.

Annonce

Forskning og politik

Til dag forsker og underviser Anders Rosenstand Laugesen på Aarhus Universitet. Han er tæt på at have klargjort sin seneste forskning om globalisering og international handel til publicering. Der er dog også timer nok til at dyrke politik.

Og ja, den nyslåede spidskandidat kan sagtens se sig selv sidde bag skrivebordet i borgmesterkontoret på Fælleden.

- Når jeg siger ja til noget, så er det med 100 procents tilsagn. Og det må være verdens mest spændende job at være borgmester i Skanderborg Kommune, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Han fastslår meget hurtigt, at han godt ved, at det bliver svært at vælte den røde blok ved kommunalvalget 21. november.

- I Venstre går vi dog benhårdt efter at vælte borgmesteren. Men ja, jeg er nærmest helt ukendt for de fleste, mens alle kender Jørgen Gaarde, så det bliver svært. Går det ikke, er jeg dog helt klar på at gøre forsøget igen i 2021, lyder det.

Når jeg siger ja til noget, så er det med 100 procents tilsagn. Og det må være verdens mest spændende job at være borgmester i Skanderborg Kommune.

Anders Rosenstand Laugesen
Annonce

Mere magt til politikerne

Anders Rosenstand Laugesens liste over politiske mærkesager er lige så lang som Allan Olsens bagkatalog. Øget bosætning, ændringer i og flere penge til folkeskolerne, svømmefaciliteterne i Galten og Ry på længere sigt samt bedre svømmefaciliteter i Skanderborg og mindre brug af eksterne konsulenter findes på listen.

- Desuden er det vigtigt for os, at vi får ført mere magt tilbage til politikerne, der skal træffe flere beslutninger. Som det er nu, er det for ugennemsigtigt, hvad og hvordan der bliver besluttet, og vi oplever ofte nogle tamme byrådsmøder uden reel debat, fordi alting er klappet af, inden det når byrådssalen. I min optik er der i nogen grad tale om en demontering af det repræsentative demokrati, siger borgmesterkandidaten.

Annonce

Højkonjunktur slører

Men går det egentlig ikke meget godt i Skanderborg Kommune?

- Det kunne godt se sådan ud. Problemet er, at den generelle højkonjunktur slører for, at vi bare skubber problemerne foran os. Om 20 år har vi 20 procent flere, der skal forsørges i forhold til antal forsørgere, og det er vi nødt til at forholde os til allerede nu. Det sker bare ikke, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce