Annonce
AGF

Jakob Ankersen: Jeg har altså ikke tænkt mig andre steder hen end AGF

Jakob Ankersen har kontraktudløb med AGF til sommer. Foto: Frederik Sindberg
Den 29-årige kantspiller har kontraktudløb i AGF til sommer. Trods sin uafklarede fremtid, erklærer han sig klar til at give den fuldt skrald i foråret. Både for egen og for klubben skyld.
Annonce

FODBOLD: Morgenmaden er indtaget, og Jakob Ankersen kommer traskende op ad trappen fra restauranten i kælderen til den store foyer på Hotel Monta Quinta, hvor nogle få golfturister i tern og striber står klar til afgang med store "bags" over skuldrene.

Ankersen nikker, ser en anelse træt ud, flere af spillerne kom sent i seng, så Super Bowl-finalen mellem Kansas City Chiefs og San Fransisco 49ers på tv, men kantspilleren måtte kapitulere undervejs, inden det hele tilsyneladende eksploderede ovre i Miami.

Alt vel?

- Ja, det synes jeg.

Træt?

- Næh, det går.

Du fik da lige lavet et par kasser den anden dag (scorede to gange i 3-3-kampen mod Slavia Prag, red.).

- Ja, det gjorde jeg.

Så du er klar til foråret?

- Ja, det er egentlig længe siden, at jeg har følt mig i så god forfatning i en opstart. Hvad det er, der lige har gjort det, ved jeg ikke. Jeg har bare følt mig godt tilpas fra allerførste træning. Så jeg er meget tilfreds med det hele.

Kantspillerens kontrakt med AGF udløber til sommer, og efter et efterår, hvor det har været op og ned med spilletid, hvilket han også har været frustreret over, har spekulationerne været mange omkring den tidligere Esbjerg-spillers fremtid i Aarhus.

Han er her stadigvæk, og med sine to scoringer i holdets første testkamp i Portugal, sendte han et tydeligt signal om, at han er klar, hvis der bliver peget på ham.

Har der været noget drivkraft i at den her uvished om, hvad der skulle ske med dig?

- Ja, det har der nok på et eller andet ubevidst plan. Der har i hvert fald været noget motivation. Jeg kunne sagtens have lænet mig tilbage og sagt, at jeg venter til sommer, men det bliver nullerne på en kontrakt jo ikke større af, så jeg har været meget motiveret. Jeg har tænkt, at hvis du løber dig en tur nu, er det kun godt for dig selv senere hen. Og det gør, at jeg føler, at jeg står skarpt.

Så du er afklaret med din situation?

- Jeg har egentlig været fuldt ud afklaret hele tiden. Jeg har ikke tænkt mig andre steder hen end AGF. Det har aldrig været meningen, at jeg ville væk i det her vindue. Kom der noget, ville jeg kigge på det, så der har ikke været noget af det her "uha, to dage tilbage af vinduet, kommer der ikke snart noget?". Jeg har taget det stille og roligt, og regnet med, at jeg skulle blive i AGF til sommer. Og det behøver jo heller ikke at være et farvel der. Det kan sagtens fortsætte.

Så du kan sagtens se dig selv forlænge med AGF?

- Ja, jeg vil ikke udelukke noget. Jeg har haft en rigtig fin snak med sportschefen (Peter "PC" Christiansen, red.) om, hvordan og hvorledes tingene står, og vi snakker fortsat godt sammen. Han løber en risiko ved at lade kontrakten løbe ud, og det gør jeg også. Lige nu peger det måske ikke på en forlængelse, for så havde de nok taget fat i mig. Men jeg kan godt se mig blive i AGF. Omvendt er det også nu, hvis jeg vil prøve at komme til udlandet igen. Men jeg ved også, at jeg ikke bare kan sidde et eller andet sted derude og kigge på fra bænken i to år for bare at tjene mange penge. Jeg skal spille. Det er det, der drager mig.

Hvis vi nu vender situationen om, kan du så se det fra klubbens side, at de lader kontrakten løbe ud for at se, hvordan du eller andre i en lignende situation reagerer på og udenfor banen?

- Ja, hvis jeg skal tage mine egne briller lidt af, kan jeg godt se det. Jeg er jo heller ikke en helt billig spiller at have gående. Det er en risiko både jeg og klubben løber, og det virker til, at begge parter ikke har noget problem med det. Og så må vi se, hvor vi lander henne, når vi når lidt længere hen, lyder det fra den rutinerede AGFer.

Jakob Ankersen har kontraktudløb med AGF til sommer. Foto: Frederik Sindberg
Annonce

Står foran vigtig beslutning

Jakob Ankersen ser derfor foråret som en stor, fed gulerod. En ting er hans egen situation – han skal ud og vise sig selv frem, spille sig til en ny kontrakt med AGF eller en ny klub – og så er der alt det sportslige med, hvor holdet jagter en plads i top seks og også er med i pokalturneringen.

- Det bliver interessant. Det kan jo også gå den forkerte vej. Jeg kan – syv, ni, tretten – blive skadet, og så står jeg lige pludselig ikke så godt. Det er både og, men jeg er fuldstændig indforstået med, at det er sådan, det er.

Han trækker på skuldrene, roder løs i håret, så det står til alle sider.

- Hvad enten jeg skal blive eller finde et andet sted, handler det om spilletid. Jeg skal tage de minutter, jeg kan få, og gøre det så godt som muligt.

Du er 29 år, så den næste kontrakt er jo også en temmelig vigtig én af slagsen. Det venter et vigtigt valg for dig rent karrieremæssigt. Hvad tænker du i forhold til det?

- Det er nemlig vigtigt. Det er jo noget nemmere at jagte en god kontrakt som 29-årig, end som 31-årig. Det gør en forskel. Det kan jeg ikke komme udenom. Jeg håber, at der sker noget, man ved aldrig i den her verden. Det er uforudsigeligt. Det er meget op til mig selv, op til mine præstationer, men jeg kan jo heller ikke styre alt selv. Det er for eksempel ikke mig, der sætter holdet, men jeg ved, at hvis jeg præsterer, skal jeg nok få mine kampe.

Han erkender, at det har slidt en smule, at han i anden halvdel af efteråret var henvist til en bænkplads, men han har aldrig tænkt sig andre steder hen, selvom han ikke har været bange for offentligt at lufte sin utilfredshed.

- Jeg har siden i sommer - hvor jeg følte, at hvis AGF ville have penge for mig, så var det der, det skulle være - kun tænkt på at gøre det så godt som muligt for AGF. Det er altid frustrerende, når man ikke spiller, men jeg har ikke villet væk. Jeg har forsøgt at lukke situationen lidt ude, og så bare spille. Men det har da været svært, fordi jeg kun har spillet halvdelen af kampene fra start og så ellers har startet ude, kommer det fra Ankersen, der fortæller, at der har været interesse fra andre klubber i transfervinduet, men ikke noget konkret.

- Det har været en uvant situation for mig, for jeg har aldrig – udover mit mærkelige ophold i Belgien – prøvet at sidde på bænken. Jeg synes selv, at jeg har håndteret det godt, selvom jeg ikke har prøvet det før. Det har sådan set været lærerigt.

Og nu gælder det foråret. Jakob Ankersen er optimist på egne og holdets vegne.

- I min i AGF er det her klart den sjoveste vinteropstart. Og det er også den klart mest harmoniske gruppe af spillere, jeg har været en del af. Der er gang i noget godt, og vi har bragt os selv i en position, hvor der er meget, vi kan opnå i foråret. Det gør det rigtig spændende at være i AGF lige nu, smiler han, undertrykker et gab, har heldigvis masser af tid til at nå en formiddagslur. Der er først træning sidst på eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce