Annonce
AGF

Jakob Ankersen: Klar til at give mig fuldt ud for AGF

AGFs Jakob Ankersen på træningsbanen, hvor han og holdkammeraterne forbereder sig til torsdagens opgør mod Randers. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Jakob Ankersen ved ikke, hvad fremtiden som fodboldspiller bringer. Den 29-årige AGFer skal i de kommende to måneder spille sig til en ny kontrakt. Enten med AGF eller en anden klub.
Annonce

FODBOLD: Der har i en rum tid stået et stort spørgsmålstegn ud for Jakob Ankersens fodboldfremtid. Og det gør der sådan set stadigvæk.

Den 29-årige kantspillers kontrakt med AGF udløb oprindeligt 30. juni, men i henhold den nyligt indgåede aftale mellem divisionsforeningen og spillerforeningen, har Ankersen takket ja til også at tørne ud for århusianerne i en måned ekstra, så han får hele sæsonen med, er også i den hvide trøje i juli måned.

Ved han, hvad der så skal ske derefter?

- Nej, det gør jeg faktisk ikke. Nu har der været lukket ned for tingene i lang tid, og det har jeg sådan set haft det ok med. Jeg forstår godt, at det har været svært for klubberne, lige så vel som de forstår os spillere, og jeg er jo heller ikke den eneste, der står i den situation. Det er sådan, det er, siger han.

- Så jeg tager det egentlig stille og roligt, snakker med dem, jeg skal snakke med det om, og glæder mig så ellers bare til at komme i gang med at spille igen. Det bliver i sig selv interessant, kommer det fra Ankersen efter tirsdagens trænings på Fredensvang.

Han har altså ikke travlt, selvom der blot er to måneder tilbage af kontraktudløbet med AGF. Det peger umiddelbart i retning af et klubskifte. Ligegyldigt hvad, kræver det gode præstationer inde på banen fra den energiske AGFer.

- Jeg tror, at tingene nok skal åbne op igen, når de forskellige ligaer kommer i gang. Og så må vi se, hvad der kommer ud af det. Jeg holder mig fit og klar, rede til at gribe de chancer, jeg får, og så kommer jeg forhåbentligt til at spille så mange minutter som overhovedet muligt. Jeg skal jo ud og gøre mig til, lyder det fra AGFeren.

Ankersen gik ind til et forår med et kontraktudløb og et mindset, hvor han skulle forsøge at spille sig til en ny kontrakt med enten AGF eller en anden klub.

Men så kom corona-smitten på tværs, lagde fodbolden, Superligaen og alle fremtidsscenarierne ned.

Annonce

Udelukker ikke en forlængelse

Føler han, at han nu – på den anden side af krisen – står med bedre eller dårligere kort på hånden?

- Det får vi jo at se, men det har da sikkert både sine fordele og ulemper. Det kan måske åbne nogle døre, der var lukkede før, klubber, der har haft budget til mere, og kigget på andre hylder, kan blive tvunget til at kigge andre veje. Det kan være en dør ind til noget nyt, siger han med et smil.

- Omvendt er der også klubber, som før har været interessante for mig, der ikke længere har den samme økonomi, og som ikke længere er interesserede. Det er sådan lidt måske, måske ikke, men jeg prøver selvfølgelig bare at se positivt på det hele. Jeg kan ikke gøre andet, kommer det fra den tidligere Esbjerg, IFK Göteborg -og Zulte Waregem-spiller.

Han trækker på skuldrene, gider ikke tude.

- Det er bare den situation, jeg står i, og der er jo ikke rigtig noget at gøre ved det. Jeg skal have det bedste ud af det, og det skal jeg spille mig til.

Men det kan jo betyde, at du – hvis du skifter klub – kommer til en klub, der måske ikke har haft dig højt på listen før?

- Ja, ja, men kan jeg komme et sted hen, der ellers var lukket for mig før corona, fordi det er det bedst mulige, de nu kan få, vil jeg da stadigvæk føle mig ønsket. Det gør ikke den store forskel for mig. Så må jeg jo bare vise, at de har valgt rigtigt. Den situation har andre været i før mig.

Så har du besluttet dig for, at du skal videre fra AGF?

- Nej, det er ikke 100 procent besluttet. Det er det absolut ikke. Nu venter der mange kamp på kort tid for AGF, og så må vi se, hvor jeg står. Jeg udelukker ikke noget. Men det er jo ikke kun op til mig.

Han er klar til at give sig fuldt ud for AGF de kommende måneder.

- Ja. 100 procent, siger han.

Og altså helst indenfor kridtstregerne. Jakob Ankersen har brug for minutter. Og en fremtidsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce