Annonce
AGF

Jakob Ankersens tørre hug sendte AGF ind i kvartfinalen

AGF-OB. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Torsdagens sene pokalfight endte med århusiansk avancement til kvartfinalerne, da AGF slog OB med 1-0 på mål af Jakob Ankersen.
Annonce

FODBOLD: Parkeringspladsen, godt 50 minutter til kampstart, AGF-OB, pokalturneringen:

Fire ungersvende med kriller på stemmebåndene hidser sig op over en bilist, der i sneglende søgen efter en plads til at hive håndbremsen overser de gående.

- Fuck dig, råber en af de sortklædte teenagere, franskbrød under armene, de andre stemmer i.

Manden bag rattet ruller stille og roligt ned, da øsen er landet, smiler listigt:

- Husk nu de reflekser næste gang, knægte, så går det nok det hele.

Øb og Bøv og Bøv og Øb pruster, peger, pruster lidt mere, men trasker videre. Så velbagte var franskbrødene så heller ikke.

Og det var så i øvrigt - indtil sejrsmålet i det 86. minut - den mest medrivende scene fra torsdagens pokalopgør, for da knejterne og familiefaren og alle de andre først var kommet indenfor, var der alt for lidt, der stak ud.

Hjemmeholdet vandt 1-0, Jakob Ankersen blev matchvinder, sendte sit hold i kvartfinalen, en tiltrængt succesoplevelse efter tre nederlag i træk i Superligaen.

AGF har vundet pokalturneringen ni gange, OB har prøvet det fem gange, så det var to scenevante klubber, der torsdag aften på et herligt publikumsfjendligt spilletidspunkt – ja, 20.15 – ramlede sammen på Ceres Park.

Det er godt nok tolv år siden fynboerne sidste har triumferet i denne turnering, mens AGF-fansene skal helt tilbage til 1996. Dengang var mange af tribune-krigerne, og da slet ikke Northface-fire-banden fra parkeringspladsen, ikke engang født endnu.

Cheftræner David Nielsen havde til opgøret valgt at skifte ud på syv pladser i forhold til mandagens nederlag til FC København: Ind med William Eskelinen, Sebastian Hausner, Alex Gersbach, Gift Links, Benjamin Hvidt, Jakob Ankersen og Nicklas Helenius.

Gik det så?

Ja, det gjorde det så, AGF vandt, men spillet, det overordnede udtryk var ikke imponerende. Men en sejr er en sejr. Sådan er det.

Ingen af de mandskaber fik greb om tingene i de første 45 minutter. Det var fejl på fejl, masser af frispark, og få åbne muligheder foran de to målrammer. AGF var vel tættest på et føringsmål, da anfører Niklas Backman headede lige forbi den ene opstander, og derudover kom Nicklas Helenius til et par chancer; et skud, der blev blokeret, et hovedstød, der røg en meters penge over tværribben.

Det mest positive set fra AGFs side var, at defensiven fik lukket effektivt ned for de få, helhjertede fynske forsøg på at åbne hjemmeholdets forsvarsrækker. Niklas Backman og unge Sebastian Hausner havde fint styr på både Issam Jebali og Sander Svendsen, og farligst blev gæsterne faktisk de gange, hvor Hausner mere eller mindre uprovokeret smed bolden og inviterede til hurtig omstilling, århusianere på hælene.

Ellers noget?

Vævre Gift Links’ tekniske færdigheder blev for det meste mast af store Oliver Lund og på den centrale AGF-midtbane var der ikke meget sammenhængskraft over sammenspillet mellem Nicolai Poulsen, Bror Blume og Benjamin Hvidt.

Set med de glitrende underholdningsbriller var der intet at komme efter for de blot 3160 fremmødte tilskuere, og de to cheftrænere rendte vel heller ikke ligefrem rundt og klappede i hænderne af ren taktisk begejstring nede på sidelinjen over leveringen fra deres udvalgte inde på grønsværen.

Der var mange opgaver, der ikke blev løst som de var blevet vist på tegnebrættet inden kampstart.

Det blev bedre efter pausen, hvor AGFerne satte sig på tingene, fortsat kom til chancer. Nicklas Helenius første an, og selvom rigtig meget beroede på tilfældigheder og fejl fra et i øvrigt utroligt mat OB-hold, var det hjemmeholdet, der ville det mest - og til sidst også kunne mest.

Ankersen sendte bolden i nettet i det 86. minut med et perfekt højrebens-spark, og det på et tidspunkt, hvor det lugtede mere end harsk af forlænget spilletid og søvn i øjnene. AGF var bedst. Og derfor er de nu blandt de otte tilbageværende mandskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce