Annonce
Erhverv

- Jamen, det er jo megafedt og helt uventet: Jonas og 17.000 af hans kolleger får udbetalt en ekstra månedsløn

Anders Holch Povlsen er i gavehumør og udbetaler en ekstra månedsløn til 17.000 Bestseller-ansatte verden over. En af dem er 26-årige Jonas Vibjerg, der arbejder i Selected i Bruuns Galleri. Foto: Jesper Bech/Scanpix
Samtlige ansatte i Bestseller bliver belønnet med en ekstra månedsløn. Det sker i anerkendelse af det, som ejer og direktør Anders Holch Povlsen kalder 'en stor holdindsats' gennem en svær periode med corona.

AARHUS: Når de ansatte i Bestseller tjekker deres lønseddel i november, vil de se, at der går en del mere ind på kontoen end normalt.

Den danske tøjkoncern har nemlig valgt at belønne sine medarbejdere med en ekstra månedsløn efter halvandet år med pandemi og nedlukninger, som har udfordret virksomheden.

Trods pandemien, så vidner det kommende årsregnskab om en holdindsats, hvor medarbejderne har bidraget til, at den danske virksomhed er kommet stærkt igen efter et bemærkelsesværdigt år.

Annonce

– Vi har unægtelig været igennem nogle udfordrende måneder, men vi kan se, vi har kæmpet os stærkt tilbage. Det har alle en kæmpestor andel i, og det vil vi gerne anerkende. Og gøre det med en markant belønning. Vi er i den grad taknemmelige for, at vi står, hvor vi står nu, siger Anders Holch Povlsen, der er ejer af og direktør i Bestseller.

Alle får del i bonussen

Det bliver høj som lav, der får del i den store bonus, som beløber sig til godt 300 millioner kroner.

En af dem er 26-årige Jonas Vibjerg, der er butikschef i Selected i Bruuns Galleri i Aarhus.

- Jamen, det er jo megafedt og helt uventet. Jeg fik det at vide på et møde i går eftermiddag, som jeg var blevet indkaldt til med tre kvarters varsel, fortæller Jonas Vibjerg, der har været ansat i Bestseller gennem tre år.

Ifølge Jonas Vibjerg, så har det været "vildt mærkeligt" at arbejde som butiksansat under corona. Først blev Bestsellers medarbejdere alle hjemsendt en måned under den første lockdown. Da den anden og længere lockdown kom, valgte Bestseller at takke nej til hjælpepakker, hvorfor de ansatte i stedet mødte på arbejde og forsøgte at klargøre butikkerne til den engang kommende genåbning - bag låste døre og uden mennesker på gaderne. Foto: Jesper Bech Pedersen

- Jeg talte med en af mine kolleger, som har været her gennem 10 år, og han havde aldrig oplevet noget lignende, og det siger også noget, at det er samtlige 17.000 ansatte, som får del i bonussen. Jeg kan godt mærke i det daglige, at det er et firma, hvor man går op i, at medarbejderne trives, og det er det her jo en bekræftelse på, siger Jonas Vibjerg.

Har du tænkt på, hvad du skal bruge pengene til?

- Overhovedet ikke, men de kommer jo lige til julegaveræset, og derudover står jeg og skal flytte lejlighed, så der kan jeg sikkert også finde på noget at bruge dem til, siger Jonas Vibjerg.

Annonce

Fælles indsats

Ifølge Anders Holch Povlsen skyldes den ekstraordinære bonus, at de ansatte har løftet i flok gennem det seneste halvandet år, hvor corona har tvunget mange af koncernens butikker til at holde lukket.

– Det har været en fælles indsats, hvor alle har medvirket til at gøre en forskel i det seneste år. Derfor får alle kolleger en anerkendelse, uanset om man er designer, butiksansat, IT-ekspert eller arbejder med logistik. Alle har del i det, vi har leveret i en helt ekstraordinær periode, og det vil vi gerne hylde, uddyber Anders Holch Povlsen.

Ejer af Bestseller, Anders Holch Povlsen, har valgt at udbetale en ekstra månedsløn til sine ansatte til en samlet sum på godt 300 millioner kroner. Foto: Scanpix

Sådan udbetales bonussen

  • I alt får 17.000 medarbejdere del i bonussen, som følger det netop afsluttede finansår, der løber fra august 2020 til juli 2021.
  • Medarbejdere, som har været ansat i hele den periode, vil modtage en bonus, som svarer til en fuld månedsløn.
  • Har man kun været ansat en del af perioden, vil man modtage en forholdsmæssig bonus, som er beregnet fra det tidspunkt af finansåret, hvor man blev ansat.
  • Bonussen udbetales med de ansattes novemberløn.

Medarbejderne skal naturligvis betale skal af bonussen, og dermed kommer den ekstraordinære udbetaling også til at lune i de offentlige kasser.

Annonce

Salling gjorde det også

Det er nu anden gang inden for få måneder, at en virksomhed med tæt tilknytning til det århusianske udbetaler en større bonus til medarbejderne.

I august 2021 var det således de ansatte i Salling Group, der modtog et gratiale fra Sallingfondene.

Her modtog i alt 9.366 medarbejdere et gratiale på godt 1.500 kroner hver.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Erhverv

Pharma-Techs svære valg: - Vi kunne have tjent kassen!

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Annonce