Annonce
Østjylland

Jan Jørgensen: Jeg bliver valgt

Jan Jørgensen tror der er gode muligheder for at blive valgt til byrådet i Odder. privatfoto: Keld Nyholm

Jan Jørgensen prøver for anden gang at få Jørgensenlisten i byrådet

Den 55-årige førtidspensionist Jan Jørgensen er en mand med markante meninger - som ofte handler om det offentliges behandling af borgerne. Der har han nemlig stor, personlig erfaring - dels i sagsbehandlingen af hans egen sag efter en trafikulykke i 99 og dels gennem sin søn, der har aspergers syndrom.

13ostOdderrådhus Odder rådhus Foto: Jens Thaysen

De erfaringer vil han gerne bruge til at arbejde for, at svage borgere får bedre behandling i det offentlige system, og derfor stiller han op til kommunalvalget på »Jørgensenlisten«, som han selv har stiftet.

Det gjorde han også ved kommunalvalget i 2009, hvor han blot fik 49 stemmer. Men i år har han få to medkandidater, Keld Nyholm og John Müller, og i løbet af de fire år er han og Jørgenlisten blevet langt mere kendt, mener han, og indrømmer, at det er op ad bakke, når man ikke er med i et parti.

»Jeg er bare ikke enig med nogen og jeg ønsker ikke at blive styret af, hvad en gruppe mener. Jeg vil have lov til at fremføre mine egne meninger. Jeg ved godt, at jeg til tider har en voldsom retorik, og at det kan støde nogen. Men jeg tror, der er gode chancer for, at jeg bliver valgt, siger han.

På spørgsmålet om, hvor han ligger rent holdningsmæssigt i det politiske spektrum, lyder svaret: nok nærmest Enhedslisten.

Det vil formentlig kræve et sted mellem 500 og 600 stemmer at komme i byrådet - afhængigt af stemmeprocenten - men Jan Jørgensen er fortrøstningsfuld.

»Sidste gang var jeg nok for ukendt, og selv nogle af mine gode bekendte var ikke klar over, at jeg stillede op, det er meget svært at blive synlig. Men nu har jeg været aktiv i fire år, blandt andet med debatindlæg. Så har Jørgenlisten også fået en facebookside, og det giver en hel masse. Og nu er vi tre i stedet for én, så jeg finder det ikke urealistisk, at Jørgensenlisten får nok stemmer til at komme ind i byrådssalen.« Jan Jørgensen vil deltage i så mange valgmøder, som muligt og så vil han også være en af de spidskandidater, der sælger lodder for Lions Club.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce