Annonce
Byudvikling

Jan ville bare bygge et hus til sig selv - nu står han med et helt boligkvarter

Jan Nordahl ledte oprindeligt efter en byggegrund til sig selv og sin hustru, men det var ikke så let at finde den rigtige. Han endte med at lave en stor udstykning i Aale og har selv købt en af grundene. Her går han i gang med at bygge om en måneds tid. Foto: Mads Dalegaard
Parcelhuse med plads til heste i haven og Gudenåen som nærmeste nabo. Sådan lyder opskriften på et nyt boligområde i Aale, hvor Jan Nordahl netop har sat 17 byggegrunde til salg. Han vil også bygge 26 rækkehuse i området, der har fået navnet "De tre enge".

Aale: På Raskvej i udkanten af Aale arbejder gravemaskiner, landmålere og arkæologer lige nu på højtryk for at gøre klar til et nyt boligområde.

Manden bag er den lokale el-installatør Jan Nordahl, der for nogle år siden købte den gamle gård på Raskvej 28 for at udstykke byggegrunde og opføre rækkehuse på de tidligere marker.

Det er det projekt, der nu er ved at se dagens lys. Byggeriet af de 26 rækkehuse går i gang om halvanden måneds tid, og de 17 store parcelhusgrunde er netop sat til salg.

Annonce

Jan Nordahl har selv købt den første, og det er faktisk det - drømmen om at bygge et nyt hus til sig selv og familien - der er baggrunden for hele projektet.


Man kan vel godt sige, at mit boligprojekt har grebet om sig.

Jan Nordahl


- Jeg var på udkig efter en byggegrund i Aale, men havde svært ved at finde den rigtige. Derfor tog jeg kontakt til Hedensted Kommune for at høre, om det kunne lade sig gøre at udstykke en grund her omkring Raskvej. Det kunne det ikke, sagde de, men hvis jeg købte jorden herude, kunne jeg få lov til at lave en større udstykning. Så det gjorde jeg, siger Jan Nordahl.

Der skal være plads til heste i haven

Han har ikke lavet lignende projekter tidligere, men er som el-installatør vant til at have med husbyggeri at gøre. Sammen med sin hustru, Gitte Nordahl, har han desuden en virksomhed med fokus på blandt andet hesteterapi.

En af de ting, parret i sin tid selv ledte efter, da de ville bygge nyt, var derfor en grund, der var stor nok til, at de også kunne have deres heste der.  Og det kan man på flere af grundene på "De tre enge", som den nye udstykning på Raskvej hedder.

Området ligger i udkanten af Aale by, og de 17 grunde er ved at blive byggemodnet. Vejle Museerne har også lavet arkæologiske forundersøgelser, der viser, at stedet tidligere har været beboet, formentlig i den ældre jernalder fra år 200  til 400. Foto: Mads Dalegaard

- På nogle af grundene er der mulighed for at bygge egen stald, og de grunde er store nok til, at man kan have sine heste gående i haven. Derudover kommer der en fælles stald med plads til seks heste, og der er flere fællesarealer, hvor hestene eller kvæg kan græsse, siger Jan Nordahl.

Annonce

Stor interesse for både grunde og rækkehuse

Grundene ligger med udsigt til åbent landskab, og de grænser op til Gudenåen på den ene side. På den anden ligger Aale, og stisystemer fører tilflytterne trygt til byens lille skole.

Parcelhusgrundene har en størrelse på mellem 1050 og 8800 kvm, og priserne spænder fra 385.000 kr. til 850.000 kr. De er først lige blevet sat til salg hos ejendomsmægleren, men fem af dem er allerede afsat til borgere, der i forvejen bor i Aale og af den vej har hørt om projektet.

Det nye boligkvarter er opdelt i tre områder, Bjørneengen (tv.) med seks parcelgrunde, Kløverengen (th.) med 11 parcelgrunde og Blomsterengen (øverst), hvor der skal bygges mellem 20 og 26 rækkehuse. Der er gjort plads til store fællesarelser, og der er planlagt stier til både Aale Teltplads og kæret.

Også de nye rækkehuse har vakt lokal interesse, og Jan Nordahl har indgået mundtlige aftaler med den første håndfuld borgere.

Der er planer om i alt 10-13 dobbelthuse, hvor hver bolig får en størrelse på mellem 90 og 130 kvm. Jan Nordahl er lige nu i dialog med boligforeningen Domea om, at de skal varetage udlejningen af fem dobbelthuse.

Der er masser af aktivitet på Raskvej lige nu, hvor blandt andet landmålerne er i gang. Foto: Mads Dalegaard

De første seks rækkehuse bliver klar til indflytning i slutningen af året, og til den tid håber Jan Nordahl, at han også selv er klar til at flytte ind i sin nye bolig.

- Jeg går i gang med at bygge, når de sidste tilladelser falder på plads om en måned til halvanden, og så håber jeg på at kunne flytte ind i november, siger Jan Nordahl.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Byudvikling

Vigtigt for projekt Kongelunden: Aarhus Cyklebane har en stor værdi, men skal ikke fredes

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce