Annonce
Aarhus

Janick Klausen klar til EM-finalen

Højdespringeren Janick Klausen har kvalificeret sig til finalen ved inde-EM i Paris med et spring på 2,27 meter. . Denmarks Janick Klausen competes in the high jump mens qualifying round of the European athletics indoor championships on March 4, 2011 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE. (Foto: FRANCK FIFE/Scanpix 2011)

En tangering af den danske rekord i højdespring på 2,27 meter sender Aarhus 1900s blot 17-årige Janick Klausen i EM-finale

Janick Klausen har fundet topformen på det helt rigtige tidspunkt. Fredag eftermiddag valgte han at springe højere end nogensinde ved EM indendørs i Palais Omnisports i Paris.

I kvalifikationen i højdespring nåede den blot 17-årige Aarhus 1900-atlet over 2,27 meter. Det er en tangering af Michael Mikkelsens 21 år gamle danske rekord og samtidig en forbedring af Klausens personlige rekord med en enkelt centimeter.

Og så rakte det til en plads blandt de 12 bedste højdespringere i Europa, som lørdag eftermiddag skal fordele medaljerne imellem sig i Palais Omnisports.

Annonce

Janick Klausen leverede en imponerende serie i kvalifikationen. Alle højder - 2,12, 2,17, 2,22 og 2,27 meter klarede den unge dansker i første forsøg. Derefter forsøgte Klausen sig på højden 2,30, men rev ned. Det blev dagens sidste højdespring i mændenes konkurrence. Da der på dette tidspunkt var sat navn på de 12 finaledeltagere afstod Klausen og konkurrenterne fra yderligere aktivitet før lørdagens finale.

Det resultat betød så, at Janick Klausen gik videre fra kvalifikationen på en delt førsteplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Aarhus For abonnenter

Vi skal gøre op med tøjspild: Klædeskabet er fuldt af klimasyndere

Annonce