Annonce
Aarhus

Japansk søndagsskole åbner i Aarhus

Et stigende antal japanere i Aarhus baner vejen for den første japanske undervisning for børn i Jylland.

Søndag 12. april åbnes døren til den første japanske skole i Jylland på Aarhus Academy for Global Education (AAGE) på Dalgas Avenue 12 i Aarhus, hvor japanske elever, deres familier og repræsentanter fra de involverede parter fejrer åbningen af deres nye skole i Aarhus.

Annonce

Vækstvilkårerne i Aarhus for internationale virksomheder har bevirket, at adskillige japanske familier er kommet til byen inden for det seneste år.

Især for børnene kan et vestligt samfund være fremmed - alt synes nyt, alt er nyt. Derfor er skabelsen af en japansk skole et helt naturligt skridt på vejen til at fastholde Aarhus som en attraktiv by for højtuddannede specialister og internationale virksomheder.

Rationalet er helt enkelt: når familien trives og der er styr på den hjemlige front, så er det også langt nemmere for den ansatte at fokusere på arbejdsmæssige resultater.

Den japanske skole holder åbent på søndage og målet er at understøtte uddannelsen af de japanske børn, hvis forældre er udstationeret i Aarhus og omegn, så børnene kan reintegreres i det japanske undervisningssystem senere hen.

Søndagsskolen vil undervise børnene i matematik og japansk sprog, og er primært udformet efter japanske retningslinjer for obligatorisk undervisning.

Senere på året vil skolen også tage imod elever der har mindre forståelse for japansk. Her vil kravet være, at mindst den ene forælder forstår japansk.

Det er ifølge skolen støtte og målrettet arbejde fra Aarhus Kommune, Mitsubishi Vestas Offshore Wind og Aarhus Academy for Global Education, der betyder at den længe ventede japanske skole nu blevet til virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce