Annonce
Aarhus

Jazzens superdame hædret: Jazz-pris går til Ilse Vestergaard

Ilse Vestergaard kan nu kalde sig prisvinder. Arkivfoto: Axel Schütt

Ilse Vestergaard, sekretariatslederen for Aarhus Jazz Festival, er årets modtager af P8 Jazz-prisen 2018.

AARHUS: Vi kaldte Ilse Vestergaard for "jazzens århusianske superdame" her i Århus Stiftstidende, da hun for godt tre uger siden fyldte 70 år.

Nu kan vi også kalde "superdamen" for prisvinder. For da P8 Jazz mandag aften for sjette år i træk uddelte sin egen pris i forbindelse med Danish Music Awards Jazz i Bremen Teater i København, var det sekretariatslederen for Aarhus Jazz Festival - Ilse Vestergaard, som blev hædret med P8 Jazz-prisen 2018 fra DR-radiokanalen.

Det skriver DR.

- Ilse Vestergaard er en ildsjæl, der tror på, at det er i fællesskabet, de gode ideer skabes, og som aldrig sætter sig selv først. Hun er en nysgerrig entusiast med lyst til at udfordre, hvad jazz er og kan, lød det blandt andet i motiveringen for, at Ilse Vestergaard blev hædret med prisen.

En af de kandidater Ilse Vestergaard slog i kampen om jazzprisen var formanden og koncertarrangør for den aarhusianske forening Sun Ship, Rasmus Telling Poulsen.

Prisen bliver ifølge DR hvert år givet til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. Det skal være "en ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det jazzmiljø," hedder det

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce