Annonce
Aarhus

Jazzmission med superhelt i hovedrollen

Den århusianske konstellation Admiral Awesome er ude med et nyt album, der musikalsk strækker sig fra det tilforladelige til det mere kaos-klingende.

Ka-pow jazz!!

Annonce

Lyder det tegneserieagtigt? Det er det også.

Admiral Awesome er navnet på en århusiansk gruppe af garvede musikere, der nu er ude med album nummer to.

»Makeout Music For Modern Lovers«, lyder titlen på det bemærkelsesværdige værk.

Bemærkelsesværdigt ikke mindst på grund af indpakningen, der er - ja, tegneserieagtig.

Admiral Awesome består af saxofonisten Jacob Danielsen, bassisten Thomas Sejthen og trommeslageren Christian Windfeld.

Hver især har de medvirket i et hav af konstellationer i både ind- og udland.

»Betegnelsen kapow-jazz tegner et meget godt billede af, hvad vi spiller«, siger Jacob Danielsen, da vi møder ham ved et stort og pletfrit cafébord i det centrale Aarhus.

»For vi trækker på tråde fra stort set alle dele af jazzen. Og blander dem.«

Han rækker ud efter pladen, der ligger på bordet.

»Chanson l'amour de La Suede« kunne man for eksempel sagtens høre på formiddags-fladen på P8 Jazz. Altså noget pænt.«

»Nogle af de andre numre, såsom »Female Sexual Disorder« er mere »free-agtigt«, siger han med henvisning til den mere anarkistisk-klingende form for jazz.

Coveret, tegnet af Anders Frang, er som antydet et kapitel for sig.

Udformet som et kvadratisk tegneseriehæfte i klare farver, prydes det på forsiden af en kappeklædt maskulin skikkelse, der kysser en robot med flot, langt rødt hår.

Åbner man pladen, fortælles i mere skitseagtige streger historien om superskurken The Black Gondolier, der med sin ultra soniske stemme kan blæse vinduerne ud til et museum med en stor diamant-udstilling.

Ikke nok med det: Superskurken har til Admiral Awesome's store forfærdelse stjålet hjertet, der har siddet i den omtalte robot.

Admiral Awesome må nu vælge: Skal han redde hjertet eller fange The Black Gondolier?

»Det var Christian (Windfeld, red.), der i sin tid kom på navnet Admiral Awesome«, forklarer Jacob Danielsen.

»Og så begyndte vi ellers bare at brygge på historien om den her superhelt. Andre byer har Batman og Superman - Aarhus har Admiral Awesome!«

På bagsiden af coveret har robotten smidt parykken og fremstår nu som en mand.

»Ja, så har vi nærmest alle aspekter af den moderne seksualitet med,« siger Jacob Danielsen og griner.

Al musikken på »Makeout Music For Modern Lovers« er indspillet live og udgivet i 250 dobbelt vinylplader.

Albummet er økonomisk støttet af blandt andet Aarhus Kommunes såkaldte orkesterkonto og Dansk Skuespillerforbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce