x
Annonce
Aarhus

Jazzmission med superhelt i hovedrollen

Den århusianske konstellation Admiral Awesome er ude med et nyt album, der musikalsk strækker sig fra det tilforladelige til det mere kaos-klingende.

Ka-pow jazz!!

Annonce

Lyder det tegneserieagtigt? Det er det også.

Admiral Awesome er navnet på en århusiansk gruppe af garvede musikere, der nu er ude med album nummer to.

»Makeout Music For Modern Lovers«, lyder titlen på det bemærkelsesværdige værk.

Bemærkelsesværdigt ikke mindst på grund af indpakningen, der er - ja, tegneserieagtig.

Admiral Awesome består af saxofonisten Jacob Danielsen, bassisten Thomas Sejthen og trommeslageren Christian Windfeld.

Hver især har de medvirket i et hav af konstellationer i både ind- og udland.

»Betegnelsen kapow-jazz tegner et meget godt billede af, hvad vi spiller«, siger Jacob Danielsen, da vi møder ham ved et stort og pletfrit cafébord i det centrale Aarhus.

»For vi trækker på tråde fra stort set alle dele af jazzen. Og blander dem.«

Han rækker ud efter pladen, der ligger på bordet.

»Chanson l'amour de La Suede« kunne man for eksempel sagtens høre på formiddags-fladen på P8 Jazz. Altså noget pænt.«

»Nogle af de andre numre, såsom »Female Sexual Disorder« er mere »free-agtigt«, siger han med henvisning til den mere anarkistisk-klingende form for jazz.

Coveret, tegnet af Anders Frang, er som antydet et kapitel for sig.

Udformet som et kvadratisk tegneseriehæfte i klare farver, prydes det på forsiden af en kappeklædt maskulin skikkelse, der kysser en robot med flot, langt rødt hår.

Åbner man pladen, fortælles i mere skitseagtige streger historien om superskurken The Black Gondolier, der med sin ultra soniske stemme kan blæse vinduerne ud til et museum med en stor diamant-udstilling.

Ikke nok med det: Superskurken har til Admiral Awesome's store forfærdelse stjålet hjertet, der har siddet i den omtalte robot.

Admiral Awesome må nu vælge: Skal han redde hjertet eller fange The Black Gondolier?

»Det var Christian (Windfeld, red.), der i sin tid kom på navnet Admiral Awesome«, forklarer Jacob Danielsen.

»Og så begyndte vi ellers bare at brygge på historien om den her superhelt. Andre byer har Batman og Superman - Aarhus har Admiral Awesome!«

På bagsiden af coveret har robotten smidt parykken og fremstår nu som en mand.

»Ja, så har vi nærmest alle aspekter af den moderne seksualitet med,« siger Jacob Danielsen og griner.

Al musikken på »Makeout Music For Modern Lovers« er indspillet live og udgivet i 250 dobbelt vinylplader.

Albummet er økonomisk støttet af blandt andet Aarhus Kommunes såkaldte orkesterkonto og Dansk Skuespillerforbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce