Annonce
Østjylland

»Jeg har overvundet min frygt for at læse«

<p>I et hjørne på Rønde Bibliotek sidder Lasse i sækkestolene sammen med læsehunden Madame. Ideen med en læsehund er, at hunden skal være med til at støtte børn med læseudfordringer og motivere dem til at læse mere og på den måde blive endnu bedre til at læse.</p>

Seks gange kommer Lasse til at læse op for Madame, og han er allerede blevet bedre og mere sikker i at læse.

Rønde Bibliotek: Seks tirsdage i træk sidder Lasse på Rønde Bibliotek sammen med den bløde Berner Sennenhund Madame. Lasse er ordblind, og undgår helst at læse højt foran klassekammeraterne. Derfor skal læsehunden Madame hjælpe Lasse med at blive mere sikker i sin læsning og overvinde sin frygt for at læse højt.
»Når jeg er i klassen, læser jeg helst ikke højt. Det er mest fordi, jeg er bange for at folk vil gøre grin, og det kan en hund jo ikke,« siger 12-årige Lasse, som til daglig går i 6.A på Rønde Skole.

Det går fremad

Lasse læser højt for Madame og hendes ejer Anna Andreassen hver tirsdag eftermiddag i seks uger.
»Det har betydet meget for mig at læse for Madame, og jeg har overvundet min frygt for at læse højt. Det bliver mærkeligt, når jeg ikke skal herop og læse for hende mere,« siger Lasse.
Også ejer Anna Andreassen kan mærke på Lasse, at der er sket fremskridt.
»Lasse er blevet mere sikker i sin læsning, end han var, da vi startede. Han har været her fire gange, og det går fremad,« siger Anna Andreassen, som har taget et dagskursus for at kunne bruge Madame som læsehund.
I forhold til en skolehund, skal man ikke have nogen bestemt pædagogisk baggrund. Læsehunden og dens ejer uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde, og aktiviteten udføres på frivillige basis igennem foreningen.
Når Lasse er færdig med sine seks gange på Rønde Bibliotek, er der et nyt barn, som overtager højtlæsningen for Madame. Udover Lasse har der allerede været tre henvendelser fra forældre, som har børn, der gerne vil læse højt for læsehunden.
»Hvis alle skal have en del af Madame, så er man nødt til at lave en form for begrænsning. Lasse lærer ikke selv at læse på seks gange, men det her skal være med til at motivere Lasse, give ham lyst til at læse,« siger Anna Andreassen.
For Lasse har det hjulet at læse op for en læsehund, og når han er færdig med sine seks gange på Rønde Bibliotek, må han fremover bruge sin egen hund derhjemme som læsehund. »Det har været en overvindelse at læse op i klassen. Det gik fint, og der var ingen, der grinte,« siger Lasse.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce