Annonce
Aarhus

»Jeg lever af lys«-healer afsløret: Flittig gæst i den lokale grillbar

<p>Den århusianske healer Kay Hougaard har ifølge sin hjemmeside haft 200 kursister til sit lysernings-kursus, hvor filosofien er, at de skal stoppe med at spise og i stedet leve af lysets energi. Foto: Scanpix og DanInfos Facebookside</p>

DRs Kontant afslører alternativ behandler fra Aarhus, der rådgiver folk til at stoppe med at spise og i stedet leve af lyset, i selv at gå til pølsevognen. Eksperter kalder behandlingen livsfarlig.

Stop med at spise. Lev af lyset. Det er filosofien i de kurser, som Risskov-healeren Kay Hougaard, der har klinik på Langengevej 40, udbyder.

Annonce

Han siger selv, han stoppede med at spise i 2013. Nu er han afsløret i at snuppe en hotdog hos den lokale grill og eksperter kalder hans kurser livsfarlige.

Torsdag aften hudflettede DR-programmet Kontant århusianeren, der tidligere har ernæret sig som slagter og biludlejer.

I dag påstår Kay Hougaard, at han fik en åbenbaring i 2012 - og at han nu kan helbrede folk fra for eksempel kræft og give dem et bedre liv, hvis de stopper med at spise - og i stedet lever af lyset alene.

På sin hjemmeside Lev af Lys skriver Hougaard, at flere hundrede mennesker har været i behandling. Ifølge hjemmesiden driver han »et stort behandlingscenter i Risskov med flere ansatte.«

»Jeg har udviklet et kursus, hvor alle mennesker kan lære at leve af lys. En speciel mentaltrænings-meditation, som hjælper kursisterne med at få aktiveret det klargjorte lyscenter i hjernen. Det er som healer, at jeg kan mærke, hvor det »nye« latente energicenter i hjernen er placeret. Jeg kan også mærke, hvor åbent energicentret er,« skriver han på sin hjemmeside.

I DRs Kontant blev Kay Hougaard stillet overfor, at han påstår, han ikke har spist siden 2013 - men udelukkende levet af lys. DR-journalisten Jakob Illeborg konstaterede i sit interview med århusianeren, at han så velnæret ud, og at DR havde talt med den lokale grillbar og bager, hvor han jævnligt var kunde. Til det indrømemede Kay Hougaard overfor DR Kontant, at han til tider »nupper en hotdog i svøb og noget mousserende vin«.

Kay Hougaards kurser på centret i Risskov ligger i prislejet fra 7.000 til 30.000 kroner. DR Kontant fortæller, at han mener - som den eneste - at kunne aktivere et center i hjernen hos andre mennesker, så de også kan leve af lys i stedet for mad.

»Jeg fik en åbenbaring, hvor jeg stoppede med at spise. Og så vidste jeg bare, at jeg også skulle lære andre at kunne leve på lyset energi,« siger Kay Hougaard til DR Kontant.

Kay Hougaard mener, at han kan heale sine kursister med at blive kureret for blandt andet kræft, sclerose og sukkersyge.

Fænomenet at »leve af lys« så dagens lys i 1980- og 1990'ernes New Age miljø.

DR Kontant har i forbindelse med udsendelsen været i kontakt med flere kursister hos Kay Hougaard. Blandt andet en kvinde, der vejer 34 kilo og har et BMI på 12,9. En tilstand, som professor og overlæge på Rigshospitalet Ernæringsenhed Jens Kondrup, betegnede som livsfarlig.

Programmet kan stadig ses i DRs player.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce