Annonce
Sport

»Jeg vil have fremgang«

<p>Højbjerg Badminton Klub har taget et stort skridt frem i denne sæson, men har også haft marginalerne på sin side, lyder det fr a træner Michael Kjeldsen. </p>

Højbjerg Badmintons cheftræner er klar i spyttet. Selvom denne sæson har budt på historisk gode resultater for klubben, vil der i fremtiden fortsat være stort fokus på udviklingen af spillerne og klubben som helhed.

Alt er som det plejer i Højbjerg Badminton klub. Fjerboldene tæskes til ugenkendelighed, stregerne på banerne er kridhvide og bænkene langs hallens sider giver til stadighed ondt i bagen så snart, man har sat sig til rette.

Badminton. Højbjerg - Værløse

Alligevel emmer der af noget nyt, der under det runde loft. Gulvet synes grønnere end nogensinde før siden klubben for fem år siden forlod klubsamarbejdet Team Aarhus Badminton. Og svaret? Det findes ved et kig i kalenderen.

9. februar møder århusianerne Skovshoved i den første af to kvartfinaler i Badmintonligaen. Noget helt nyt.

Annonce

»Det er det bedste resultat for Højbjerg i de fem år klubben har været alene. Der er blevet slået adskillige ligarekorder i år. Aldrig før har man vundet tre point i en kamp. Det har vi gjort tre gange i år. Syvendepladsen er den bedste placering nogensinde,« fortæller cheftræner Michael Kjeldsen, der kom til Højbjerg Badminton før den indeværende sæson.

En mere end godkendt sæson for en klub, der er vant til at kæmpe med om de nederste pladser i tabellen. Den kendsgerning omgås imidlertid ikke af højpandethed eller selvfedme. Tværtimod.

»Man kunne måske være tilbøjelig til at sige, at der er sket meget på kort tid resultatmæssigt, men det er vigtigt at huske, det hele blev grundlagt på seks uger, hvor vi vandt tre kampe i streg. Det er altså ni af vores ti point, der blev hentet der,« understreger Højbjergtræneren.

»Så det var ligeså meget en kulmination af det rigtige held. Det har været stolpe ind for os i år. Chancerne for at vi ender nummer ti næste sæson er til stede. Jeg tror ikke, at nuancerne er så små,« uddyber Michael Kjeldsen.

Han vil ikke stå som figuren på toppen af kransekagen, den nye Højbjergtræner. Det er vigtigt at få frem.

»Jeg vil meget nødigt have, at det ender ud i, at jeg skal tage æren for det hele. Der har været resultatfremskridt, men så store har de jo heller ikke været. Vi har haft det fornødne held. Marginalerne på vores side. Tag vores kamp mod Aarhus AB for eksempel. Havde vi mødt dem torsdag i stedet for tirsdag, havde de haft fuldt hold, og så kunne vi ligeså godt have tabt. Uden de tre point havde vi stået med syv i alt og en tiendeplads. Jeg prøver bare lige at sætte tingene i perspektiv,« siger han.

Som nævnt i indledningen, er der ikke vendt op og ned på det hele. Hverken udenfor eller inde på banen. Og det er ganske naturligt. Der har i flere år været arbejdet ud fra et solidt fundament, mener cheftræneren.

»Vi gør ikke noget markant anderledes. Den træning man har haft gennem årerne har været god. Michael Christensen, der var træner tidligere, er min højre hånd i år og kører fortsat mange af tingene til dagligt. Vi forsøger at fokusere meget på fremgang. Ikke kun på ligaholdet, men på alle niveauer. Det fokus har jeg måske gjort lidt mere konkret,« siger Kjeldsen.

Og her kommer så en øjenåbner. For efter Michael Kjeldsen trådte til, er spillerne ikke blevet pisket til at løbe længere, træne mere eller bruge flere timer end førhen. Han har i stedet forsøgt at finde den helt rigtig vægtning mellem det førnævnte.

»Tidligere har fokus meget været på kampen for overlevelse i ligaen. Nu fokuserer vi mere på fremgang. Vi har faktisk trænet mindre i år. På et tidspunkt kan man godt ramme det punkt, hvor det bliver for meget. Nogen gange er der tendenser til at træne lige til grænsen. Og den hellige gral er altså ikke bare mere, mere, mere, men at finde en passende balancegang. Når vi så laver noget, jamen så skal der være fokus på god kvalitet,« fortæller han.

Et kig i krystalkuglen. Det er ganske gratis. Hvor vil Højbjerg hen, og hvad vil klubben så gøre for at nå så langt. Det kan egentlig opsummeres ganske simpelt.

»Jeg vil have fremgang.«

Højbjergtrænerens overordnedes fokus. For mens det i år har været stolpe ind, kan det ligeså hurtigt blive stolpe ud efter sommerferien. Derfor kræver det også, at han og spillere fortsat viser stor dedikation.

»Næste år vil vi gerne derud, hvor vi også uden det ekstra held kan sikre os en plads i slutspillet. Vi sigter efter en placering blandt de fem til syv bedste. Det kræver en stor indsats og kvalitet i træningen. Det er det fede ved den situation, vi befinder os i lige nu. Med vores plads i kvartfinalen har alle spillerne automatisk fået god selvtillid og moral, fordi de kan se, at de skal møde nogle af de bedste, men også selv er blandt de bedre. Det giver stor motivation og træningsiver. Og det er i en periode som denne, at vi kan flytte os rigtig meget,« fortæller Højbjergtræneren.

Kvartfinalerne mod Skovshoved er, ligesom kigget ind i fremtiden, fuldstændig omkostningsfrie. Ingen forventer århusianerne går videre og konsekvenserne af et exit vil ikke ændre ved, at Højbjerg har leveret mere end de nogensinde kunne have ønsket sig.

Derfor glæder det også Michael Kjeldsen, at en stor del af truppen fortsat vil og har ambitioner med deres badminton til næste sæson.

»Alle fire damespillere satser, er unge og har mulighederne for at blive bedre. Hos herrerne vil to-tre det også badminton på 100 procent, mens de sidste fire også tænker uddannelse og har det civile i fokus. Og her handler det om at holde dem i ilden, så de fortsat kan blive på det her niveau. Vi har altså 60-70 procent, der satser og fortsat vil udvikle sig meget. Det giver et godt træningsmiljø,« siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Annonce