Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Jens Joel glæder sig: Ingen unge skal længere stemples som ikke-parate

"Vi har netop vedtaget, at ingen unge i fremtiden skal stemples som "ikke uddannelsesparate". Ingen unge skal på den måde have at vide, at de ikke er klar. Det handler om, at vi som samfund skal sikre tilbud, der passer til alle unge. Så spørgsmålet fremover er, hvad man er klar til - og ikke, om man er klar til uddannelse", skriver Jens Joel. Arkivfoto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

DEBAT: Vi skal sørge for, at alle unge finder en plads i fællesskabet. Derfor styrker vi med finansloven den forberedende grunduddannelse, FGU.

FGU'en er et tilbud til de unge, der i første omgang har haft svært ved at finde en vej frem i uddannelsessystemet, og som måske har brug for et lidt mere skræddersyet forløb. Derfor er FGU'en en afgørende brik i uddannelsessystemet og i vores ambition om at give alle unge bedre kort på hånden.

Derfor er jeg også glad for den finanslov, der lige er landet. FGU-institutionerne åbnede i august 2019, og cirka et halvt år efter lukkede hele landet ned på grund af pandemien. Det er meget svære forudsætninger at starte et helt nyt uddannelsestilbud på. For grundideen bag FGU er god. Rammerne skal bare være bedre, hvis det skal kunne leve op til dets potentiale. Det sikrer finansloven.

Annonce

Aarhus er en ung by, og Aarhus skal være en god by at være ung i. Også selvom man måske indtil nu har haft svært ved at finde sin hylde i forhold til ungdomsuddannelserne.

Vi har netop vedtaget, at ingen unge i fremtiden skal stemples som "ikke uddannelsesparate". Ingen unge skal på den måde have at vide, at de ikke er klar. Det handler om, at vi som samfund skal sikre tilbud, der passer til alle unge. Så spørgsmålet fremover er, hvad man er klar til - og ikke, om man er klar til uddannelse.

Helt konkret afsættes 75 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til støtte af undervisningsformål på FGU-skolerne. Det er midler, som institutionerne kan disponere i henhold til lokale behov. Det er penge, som kan gå ind og skabe reel værdi for hver enkelt FGU-institution.

Jeg har selv besøgt FGU Aarhus og talt med både medarbejdere og elever. Der var ingen tvivl om udfordringerne, men jeg blev også bekræftet i, at vi med de rette rammer kan sikre, at FGU'en her i byen og andre steder bliver et virkelig godt og nødvendigt tilbud for de unge.

Aarhus er en ung by, og Aarhus skal være en god by at være ung i. Også selvom man måske indtil nu har haft svært ved at finde sin hylde i forhold til ungdomsuddannelserne. Det kan FGU hjælpe med. Og med finansloven bliver det nemmere at gøre netop det.Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce