AARHUS: Det første Jens Bang Sørensen gør, når han møder på arbejde i et industrikøkken i Skejby, er at spritte det hele af med en fødevaregodkendt sprit.
Derefter kan han gå i gang med dagens opgave, som i disse dage består i at lave cirka 200 kuverter aftensmad til århusianerne.
Normalt leverer hans cateringfirma IngrediJens frokostordninger til virksomheder i og omkring Aarhus, men eftersom medarbejderne de fleste steder er sendt hjem, er der heller ikke meget frokost, der skal serveres.
- Jeg havde en hel masse råvarer, som jeg stod til at brænde inde med, fortæller Jens Bang Sørensen.
Derfor fik han en fiks idé: Aftensmad leveret til århusianerne til billige penge. Ganske almindelige, simple hverdagsretter, så maden også henvender sig til børnefamilierne, og noget der er nemt og hurtigt at lave.
- Det er bestemt ikke en guldgrube for mig, men i stedet for at gå i minus, så kan det måske få tingene til at gå i nul, siger han.
Interessen for nem aftensmad har været stor.
- I starten eksploderede min telefon nærmest, så jeg var nødt til at gå over til at folk skulle bestille via mail, for at jeg også kunne lave andet end at tale i telefon, siger Jens Bang Sørensen.
Billig takeaway
- Jens Bang Sørensen har drevet cateringfirmaet IngrediJens i et års tid
- Han har tidligere arbejdet som kok Nordsminde Kro, Klokken og Köd
- I uge 12 og 13 tilbyder IngrediJens aftensmad til 35 kroner per snude og gratis levering i flere bydele i Aarhus. Fra uge 14 bliver konceptet anderledes - følg med på Facebooksiden IngrediJens
Mange timers arbejde
Foreløbig har han lavet mad i to uger og fortsætter en uge endnu. Men faktisk er kuverterne for uge 13 allerede udsolgt.
Og det er vildt, at der er så stor interesse, siger Jens Bang Sørensen.
Der kommer hele tiden nye restriktioner fra regeringens side, og for at begrænse mødet mellem mennesker, har han været nødt til at justere lidt på konceptet. Så nu laves alt maden mandag og køres ud til kunderne samme dag. De kan så fryse retterne ned, og varme dem i ovnen efterhånden, som de skal bruges.
- Jeg møder nok mellem 05.30 og 06.00 om mandagen, og bruger i hvert fald otte-ti timer på at lave mad, siger Jens Bang Sørensen.
Han er ene mand om at lave maden, men har en ansat chauffør og én, der normalt serverer morgenmad og ordner andre småting, men som nu primært hjælper med at gøre rent.
- Vi bruger nok dobbelt så lang tid på at gøre rent, som vi plejer, siger han.
Jens Bang Sørensen har forsøgt at gøre sit for at mindske spredningen af coronavirus. Derfor bliver alle retterne placeret i bilen, uden at han selv har kontakt til chaufføren. Ude ved kunderne stilles maden foran døren, og når chaufføren er på behørig afstand, kan kunderne komme ud og hente maden.
Som at tisse i bukserne for at holde sig varm
Selvom der er meget arbejde i det, blot for at undgå at gå i nul, giver det stor mening for Jens Bang Sørensen.
- Jeg vil gerne holde hjulene i gang i butikken, men jeg vil også gerne holde gang i mig selv. Jeg er jo ked af ikke at kunne udføre det job, jeg normalt laver, med at lave frokostordninger til firmaer, siger han.
Derudover håber han også, at han med sit billige takeaway kan bidrage til en mindre presset hverdag for århusianerne - og måske særligt dem med små børn.
Hvor længe han kan fortsætte, ved han ikke.
- Fortætter det som hidtil, kan det betyde, at jeg i værste fald må lukke, siger Jens Bang Sørensen.
Han håber derfor også på, at der kommer en form for økonomisk hjælp til selvstændige som ham, der risikerer at skulle dreje nøglen om:
- Indtil videre har regeringen udskudt betalingen af moms, men det er lidt som at tisse i bukserne for at holde sig varm, hvis I spørger mig.