Annonce
AGF

Jens Stage: Jeg skal lige have fundet nogle ekstra procenter

Jens Stage i duel med sin tidligere holdkammerat i AGF, Mustafa Amini. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2019
Den tidligere AGFer Jens Stage fik 35 minutter på banen mod sin tidligere klub, da FC København vandt 2-1 over AGF i Parken.

FODBOLD: - Det var en kamp, som jeg havde set frem til, men jeg har også glædet mig til, at den var overstået og vi havde vundet.

Sådan lød det fra Jens Stage, da han fredag aften stod omringet af en håndfuld diktafoner og skulle sætte ord på sin hjemmebanedebut for FC København og ikke mindst kampen mod sin tidligere klub, AGF.

I ugens løb havde den hårdtarbejdende midtbanemand været på alles læber. Ikke så meget på grund af fodbold, men mere det faktum, at nogen havde forsøgt at sætte ild til hans lejlighed i Aarhus.

Den 22-årige sagde fra begyndelsen, at han ikke ønskede at udtale sig om brandattentatet, men ville gerne sætte ord på den kamp, som han lige havde været en del af.

Han glædede sig dog over den modtagelse, som han fik fra sit nye publikum i Parken, men også den han modtog fra de AGF-tilhængere, der havde turen til Parken.

- Jeg kan godt lide at skilles på god fod. Jeg er kommet fra holdet i AGF på en god måde, og det håber jeg også, at jeg kan gøre med fansene, men det skal der to om at bestemme. Nogle synes det er ok, at jeg er taget videre. Andre er lidt imod det, men det skal de også have lov til, sagde Jens Stage, der havde håbet på at starte kampen i Parken.

- Jeg havde arbejdet hårdt hele ugen for at kunne starte inde i dag. Den gik ikke, men jeg er glad for, at jeg kom ind, rørte banen og fik de tre point, sagde Jens Stage og fortsatte.

- Jeg fik 35 minutter og det var næsten mere end jeg havde turde håbe på. Der er stor konkurrence om pladserne og de to centrale midtbanepladser er af allerhøjeste kvalitet, så jeg skal lige finde mig til rette og skrue på et par procenter, før jeg kan være med helt deroppe, sagde Jens Stage, som måtte se Rasmus Falk og Carlos Zeca indtage de to midterpositioner i FC København 4-4-2 opstilling.

Hans skifte til hovedstaden blev offentliggjort 1. juli og blot 18 dage senere stod han og besvarede spørgsmål efter sin anden optræden i mesterklubben.

- Omgivelserne, kulissen og måden man agerer på i FC København synes jeg er på et internationalt plan. Der er ikke noget at sætte en finger på, sagde den tidligere AGFer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce