Annonce
Sport

AGF-reportage: Jens Stage stjal rampelyset da AaB hyldede midtbanekrigere

Jens Stage (th) var fremragende for AGF da århusianerne vandt 1-0 i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF vandt 1-0 i Aalborg og sikrede sig dermed et godt udgangspunkt før returkampen i Aarhus i Europa-slutspillet. Sejren var AGFs sjette i træk, og den flotte stime er ikke mindst kommet takket være viceanfører Jens Stage, der nok engang indtog sce

FODBOLD: Der skete noget bemærkelsesværdigt efter 46 minutters spil i Aalborg, hvor AaB tog imod AGF. Jens Stage lavede en fejlaflevering.

Svipseren står nemlig i kontrast til midtbanespillerens fremragende indsats i kampen, som århusianerne vandt 1-0.

Jens Stage var her, der og alle vegne.

Han præsterede at overhale sit eget forsvar og forhindre en scoring med en glidende tackling, han brød AaBs spil igen og igen, han fordelte bolden med overblik og overskud og alt sammen efter at han begyndte kampen med at smadre sit ene skinneben ind i stolpen, fordi han – kompromisløst som altid – gik efter bolden på et indlæg.

Det er måske ikke Michael Laudrupsk, men det er sådan, AGF-fansene kan lide sine helte.

Det var ganske enkelt en forrygende indsats af Stage, som sammen med sit hold har fundet forårsformen og vandt sjette sejr i træk søndag.

AGF er nået til Europa-slutspillet hvor de i første omgang skal spille sig forbi AaB over to kampe. Lykkedes det venter vinderen af Randers FC og Sønderjyskes indbyrdes opgør om en kamp i selve Europa-finalen.

Taberen, til gengæld, har sommerferie. Og derfor brugte AaB dagen til at hylde klublegenderne Rasmus Würtz og Kasper Risgård, der begge stiller støvlerne på hylden efter sæsonen.

De to midtbanespillere har flere mesterskaber på CVet og har om nogen sat tonen fra midtbanen på nordjydernes hold i de seneste mange år.

Søndag blev de fejret, og kun Risgård fik få minutter på banen uden at gøre væsen af sig. Ude fra bænken kunne de se motorrummet på Aalborg Portland Park overtaget af en tidligere Lyseng-spiller.

Annonce

Superliga, Europa-playoff

  • AaB – AGF 0-1 (0-1)
  • Mål: 0-1 Jakob Ankersen (44.)
  • AaB (4-4-2): Jacob Rinne – Patrick Kristensen, Jores Okore, Mathias Ross Jensen, Lukas Sparre Klitten – Frederik Børsting, Magnus Christensen, Lucas Andersen, Kasper Kusk (Kasper Risgård, 67.) – Rasmus Thellufsen (Mikkel Kaufmann, 59.), Tom van Weert (Oliver Klitten, 85.)
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Jens Stage – Mustapha Bundu (Tobias Sana, 82.), Mustafa Amini, Bror Blume (Adama Guira, 82.), Jakob Ankersen – Alexander Ammitzbøll (Youssef Toutouh, 85.)
  • Advarsler: Magnus Christensen, Lucas Andersen, Frederik Børsting, AaB. Jens Stage, Jakob Ankersen, Sebastian Hausner, AGF
  • Dommer: Michael Tykgaard
  • Tilskuere: 6.326 på Aalborg Portland Park

Talenter på banen

Som det efterhånden er blevet en vane for cheftræner David Nielsen i dette forår måtte han være kreativ i holdsammensætningen.

Topscorer Patrick Mortensen og samtlige højre backs på Fredensvang er ukampdygtige. De problemer løste Nielsen med folk fra egne rækker.

På toppen fik 20-årige Alexander Ammitzbøll igen chancen, ligesom han gjorde mod Sønderjyske og AC Horsens i gruppespillet. Og på backen dækkede 19-årige Sebastian Hausner ind, selv om han egentligt er midterforsvarer af opdragelse.

De løste opgaven, og det fortæller noget om AGFs øjeblikkelige form. Ethvert problem synes til at klare.

Med Stage i metaforisk front og kamphunde som Mustafa Amini og Casper Højer i hælene pressede AGF AaB tilbage på banen og spillede kampen, som havde det været hjemme i Aarhus.

Paradoksalt nok kunne Tom van Weert have bragt AaB foran efter få minutter, da han saksesparkede og næsten overlistede Kamil Grabara i målet.

Men det var AGF, der var bedst. Det kunne være blevet 1-0 ved Ammitzbøll, der efter en god halv time hamrede bolden på stolpen efter en flot solotur. Men de talstærkt fremmødte AGF-fans måtte vente yderligere ti minutter inden de kunne bryde ud i jubel.

Mustafa Amini drev bolden frem og tempererede en aflevering perfekt til Jakob Ankersen, der alene med målmanden køligt bragte AGF foran. Fuldt fortjent.

Tidlig sommerferie?

Efter pausen havde Ankersen, Ammitzbøll og Guira store chancer for at udbygge føringen, men skarpheden manglede.

Og det er det eneste kritikpunkt på AGFernes indsats i Aalborg, fordi i sidste ende vandt de kun kampen 1-0.

Om en uge i Aarhus møder de et AaB-hold, der har læst på lektien, og så kan det beskedne forspring hurtigt blive udlignet. På grund af reglen om udebanemål skal AaB blot vinde kampen i Aarhus for at gå videre – med mindre altså, at de vinder 1-0 og holdene skal i forlænget spilletid.

Det vil dog ikke ligne forårets udgave af AGF ikke at score. De har puttet bolden i nettet minimum én gang i de seneste 14 kampe.

Og som Jens Stage og kompagni spiller lige nu, vil det næsten være synd, hvis sommerferien kun er en uge væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce