Annonce
Sport

AGF-reportage: Jens Stage stjal rampelyset da AaB hyldede midtbanekrigere

Jens Stage (th) var fremragende for AGF da århusianerne vandt 1-0 i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF vandt 1-0 i Aalborg og sikrede sig dermed et godt udgangspunkt før returkampen i Aarhus i Europa-slutspillet. Sejren var AGFs sjette i træk, og den flotte stime er ikke mindst kommet takket være viceanfører Jens Stage, der nok engang indtog sce

FODBOLD: Der skete noget bemærkelsesværdigt efter 46 minutters spil i Aalborg, hvor AaB tog imod AGF. Jens Stage lavede en fejlaflevering.

Svipseren står nemlig i kontrast til midtbanespillerens fremragende indsats i kampen, som århusianerne vandt 1-0.

Jens Stage var her, der og alle vegne.

Han præsterede at overhale sit eget forsvar og forhindre en scoring med en glidende tackling, han brød AaBs spil igen og igen, han fordelte bolden med overblik og overskud og alt sammen efter at han begyndte kampen med at smadre sit ene skinneben ind i stolpen, fordi han – kompromisløst som altid – gik efter bolden på et indlæg.

Det er måske ikke Michael Laudrupsk, men det er sådan, AGF-fansene kan lide sine helte.

Det var ganske enkelt en forrygende indsats af Stage, som sammen med sit hold har fundet forårsformen og vandt sjette sejr i træk søndag.

AGF er nået til Europa-slutspillet hvor de i første omgang skal spille sig forbi AaB over to kampe. Lykkedes det venter vinderen af Randers FC og Sønderjyskes indbyrdes opgør om en kamp i selve Europa-finalen.

Taberen, til gengæld, har sommerferie. Og derfor brugte AaB dagen til at hylde klublegenderne Rasmus Würtz og Kasper Risgård, der begge stiller støvlerne på hylden efter sæsonen.

De to midtbanespillere har flere mesterskaber på CVet og har om nogen sat tonen fra midtbanen på nordjydernes hold i de seneste mange år.

Søndag blev de fejret, og kun Risgård fik få minutter på banen uden at gøre væsen af sig. Ude fra bænken kunne de se motorrummet på Aalborg Portland Park overtaget af en tidligere Lyseng-spiller.

Annonce

Superliga, Europa-playoff

  • AaB – AGF 0-1 (0-1)
  • Mål: 0-1 Jakob Ankersen (44.)
  • AaB (4-4-2): Jacob Rinne – Patrick Kristensen, Jores Okore, Mathias Ross Jensen, Lukas Sparre Klitten – Frederik Børsting, Magnus Christensen, Lucas Andersen, Kasper Kusk (Kasper Risgård, 67.) – Rasmus Thellufsen (Mikkel Kaufmann, 59.), Tom van Weert (Oliver Klitten, 85.)
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Jens Stage – Mustapha Bundu (Tobias Sana, 82.), Mustafa Amini, Bror Blume (Adama Guira, 82.), Jakob Ankersen – Alexander Ammitzbøll (Youssef Toutouh, 85.)
  • Advarsler: Magnus Christensen, Lucas Andersen, Frederik Børsting, AaB. Jens Stage, Jakob Ankersen, Sebastian Hausner, AGF
  • Dommer: Michael Tykgaard
  • Tilskuere: 6.326 på Aalborg Portland Park

Talenter på banen

Som det efterhånden er blevet en vane for cheftræner David Nielsen i dette forår måtte han være kreativ i holdsammensætningen.

Topscorer Patrick Mortensen og samtlige højre backs på Fredensvang er ukampdygtige. De problemer løste Nielsen med folk fra egne rækker.

På toppen fik 20-årige Alexander Ammitzbøll igen chancen, ligesom han gjorde mod Sønderjyske og AC Horsens i gruppespillet. Og på backen dækkede 19-årige Sebastian Hausner ind, selv om han egentligt er midterforsvarer af opdragelse.

De løste opgaven, og det fortæller noget om AGFs øjeblikkelige form. Ethvert problem synes til at klare.

Med Stage i metaforisk front og kamphunde som Mustafa Amini og Casper Højer i hælene pressede AGF AaB tilbage på banen og spillede kampen, som havde det været hjemme i Aarhus.

Paradoksalt nok kunne Tom van Weert have bragt AaB foran efter få minutter, da han saksesparkede og næsten overlistede Kamil Grabara i målet.

Men det var AGF, der var bedst. Det kunne være blevet 1-0 ved Ammitzbøll, der efter en god halv time hamrede bolden på stolpen efter en flot solotur. Men de talstærkt fremmødte AGF-fans måtte vente yderligere ti minutter inden de kunne bryde ud i jubel.

Mustafa Amini drev bolden frem og tempererede en aflevering perfekt til Jakob Ankersen, der alene med målmanden køligt bragte AGF foran. Fuldt fortjent.

Tidlig sommerferie?

Efter pausen havde Ankersen, Ammitzbøll og Guira store chancer for at udbygge føringen, men skarpheden manglede.

Og det er det eneste kritikpunkt på AGFernes indsats i Aalborg, fordi i sidste ende vandt de kun kampen 1-0.

Om en uge i Aarhus møder de et AaB-hold, der har læst på lektien, og så kan det beskedne forspring hurtigt blive udlignet. På grund af reglen om udebanemål skal AaB blot vinde kampen i Aarhus for at gå videre – med mindre altså, at de vinder 1-0 og holdene skal i forlænget spilletid.

Det vil dog ikke ligne forårets udgave af AGF ikke at score. De har puttet bolden i nettet minimum én gang i de seneste 14 kampe.

Og som Jens Stage og kompagni spiller lige nu, vil det næsten være synd, hvis sommerferien kun er en uge væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce