Annonce
AGF

Jens Stage udtaget til EM-trup

Jens Stage har slidt og slæbt for AGF i dette forår, og anstrengelserne har nu båret frugt i form af en udtagelse til sommerens EM-slutrunde. Foto: Ole Nielsen
Midtbanespilleren er en del af den bruttotrup på 26 mand, hvoraf de 23 om mindre end en måned skal repræsentere Danmark ved U21-EM i Italien.

FODBOLD: AGFs Jens Stage har haft et spillemæssigt forrygende forår, og skal søndag på Ceres Park - med anførerbindet på armen - sammen med holdkammeraterne forsøge at spille klubben videre til Europa Playoff-finalen.

Det kræver en sejr over Randers FC, der vandt det første opgør med 2-1.

Den 22-årige midtbanespiller har fået masser af skulderklap indtil videre i 2019, og tirsdag gav U21-landstræner Niels Frederiksen ham så et decideret klask i ryggen, da han på et pressemøde i Hornbæk udtog Stage til den bruttotrup på 26 spillere, der er i spil til at skulle forsvare de danske farver ved sommerens EM for U21-landshold i Italien.

- Nu er der nok mange i Aarhus, der bliver glade, lød det fra landstræneren, da Jens Stages navn røg op af hatten.

- Han er kult, er der nogen, der siger. Jeg kan sige, at han bare har præsteret de gange, han har været med os. Det er en spiller, der lægger rigtig meget energi i det, og som kan spille flere forskellige positioner, sagde Niels Frederiksen.

Jens Stage fik sin debut på U21-landsholdet til i oktober måned, da han blev skiftet ind mod Færøerne i Aalborg - en kamp, der blev vundet 3-0 - og dermed var med til at sikre Danmark deltagelsen ved den forestående slutrunde.

Siden er det blevet til yderligere tre optrædender i landsholdstrøjen - mod Mexico, Belgien og Frankrig - hvor han udmærkede sig ved at score sejrsmålet til 3-2 i testkampen sidst i marts måned mod de stærke belgiere.

Danmark er til EM-slutrunden røget i indledende pulje med Østrig, Tyskland og Serbien, og spiller første kamp 17. juni mod tyskerne i Udine.

Jens Stage, der debuterede i AGF-trøjen tilbage i maj måned 2016 mod FC Midtjylland, har i dette forår virkarieret som anfører for skadede Niklas Backman. Svenskeren nåede kun at spille forårets to første kampe, men har siden været ukampdygtig på grund af hjernerystelse.

Det øgede ansvar synes at have løftet Jens Stages spil inde på den centrale midtbane, og nu er de stabile præstationer altså blevet belønnet med indragelse af sommerferien og en tur til EM i støvlelandet.

Han har fået sin fodboldopdragelse i ASA og Lyseng, og var en kort overgang også forbi AGF som ungdomsspiller, men blev vejet og fundet for let. Det bragte ham siden til Brabrand, hvor han fik sit gennembrud som seniorspiller. En række prøvertræninger i efteråret 2015 sendte ham så tilbage til AGF.

Bruttotruppen til EM:

Målmænd: Daniel Iversen, Peter Vindahl Jensen, Oskar Snorre.

Forsvar: Victor Nelsson, Jonas Bager, Asger Sørensen, Jacob Rasmussen, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Joakim Mæhle, Mads Valentin Pedersen, Andreas Poulsen.

Midtbane: Jens Stage, Mathias Jensen, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Magnus Kofod Andersen, Philip Billing.

Angreb: Andreas Skov Olsen, Robert Skov, Mikkel Duelund, Carlo Holse, Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer, Marcus Ingvartsen, Jonas Wind

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];