Annonce
AGF

Jens Stage udtaget til EM-trup

Jens Stage har slidt og slæbt for AGF i dette forår, og anstrengelserne har nu båret frugt i form af en udtagelse til sommerens EM-slutrunde. Foto: Ole Nielsen
Midtbanespilleren er en del af den bruttotrup på 26 mand, hvoraf de 23 om mindre end en måned skal repræsentere Danmark ved U21-EM i Italien.

FODBOLD: AGFs Jens Stage har haft et spillemæssigt forrygende forår, og skal søndag på Ceres Park - med anførerbindet på armen - sammen med holdkammeraterne forsøge at spille klubben videre til Europa Playoff-finalen.

Det kræver en sejr over Randers FC, der vandt det første opgør med 2-1.

Den 22-årige midtbanespiller har fået masser af skulderklap indtil videre i 2019, og tirsdag gav U21-landstræner Niels Frederiksen ham så et decideret klask i ryggen, da han på et pressemøde i Hornbæk udtog Stage til den bruttotrup på 26 spillere, der er i spil til at skulle forsvare de danske farver ved sommerens EM for U21-landshold i Italien.

- Nu er der nok mange i Aarhus, der bliver glade, lød det fra landstræneren, da Jens Stages navn røg op af hatten.

- Han er kult, er der nogen, der siger. Jeg kan sige, at han bare har præsteret de gange, han har været med os. Det er en spiller, der lægger rigtig meget energi i det, og som kan spille flere forskellige positioner, sagde Niels Frederiksen.

Jens Stage fik sin debut på U21-landsholdet til i oktober måned, da han blev skiftet ind mod Færøerne i Aalborg - en kamp, der blev vundet 3-0 - og dermed var med til at sikre Danmark deltagelsen ved den forestående slutrunde.

Siden er det blevet til yderligere tre optrædender i landsholdstrøjen - mod Mexico, Belgien og Frankrig - hvor han udmærkede sig ved at score sejrsmålet til 3-2 i testkampen sidst i marts måned mod de stærke belgiere.

Danmark er til EM-slutrunden røget i indledende pulje med Østrig, Tyskland og Serbien, og spiller første kamp 17. juni mod tyskerne i Udine.

Jens Stage, der debuterede i AGF-trøjen tilbage i maj måned 2016 mod FC Midtjylland, har i dette forår virkarieret som anfører for skadede Niklas Backman. Svenskeren nåede kun at spille forårets to første kampe, men har siden været ukampdygtig på grund af hjernerystelse.

Det øgede ansvar synes at have løftet Jens Stages spil inde på den centrale midtbane, og nu er de stabile præstationer altså blevet belønnet med indragelse af sommerferien og en tur til EM i støvlelandet.

Han har fået sin fodboldopdragelse i ASA og Lyseng, og var en kort overgang også forbi AGF som ungdomsspiller, men blev vejet og fundet for let. Det bragte ham siden til Brabrand, hvor han fik sit gennembrud som seniorspiller. En række prøvertræninger i efteråret 2015 sendte ham så tilbage til AGF.

Bruttotruppen til EM:

Målmænd: Daniel Iversen, Peter Vindahl Jensen, Oskar Snorre.

Forsvar: Victor Nelsson, Jonas Bager, Asger Sørensen, Jacob Rasmussen, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Joakim Mæhle, Mads Valentin Pedersen, Andreas Poulsen.

Midtbane: Jens Stage, Mathias Jensen, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Magnus Kofod Andersen, Philip Billing.

Angreb: Andreas Skov Olsen, Robert Skov, Mikkel Duelund, Carlo Holse, Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer, Marcus Ingvartsen, Jonas Wind

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce