Annonce
AGF

Jens Stage udtaget til EM-trup

Jens Stage har slidt og slæbt for AGF i dette forår, og anstrengelserne har nu båret frugt i form af en udtagelse til sommerens EM-slutrunde. Foto: Ole Nielsen
Midtbanespilleren er en del af den bruttotrup på 26 mand, hvoraf de 23 om mindre end en måned skal repræsentere Danmark ved U21-EM i Italien.

FODBOLD: AGFs Jens Stage har haft et spillemæssigt forrygende forår, og skal søndag på Ceres Park - med anførerbindet på armen - sammen med holdkammeraterne forsøge at spille klubben videre til Europa Playoff-finalen.

Det kræver en sejr over Randers FC, der vandt det første opgør med 2-1.

Den 22-årige midtbanespiller har fået masser af skulderklap indtil videre i 2019, og tirsdag gav U21-landstræner Niels Frederiksen ham så et decideret klask i ryggen, da han på et pressemøde i Hornbæk udtog Stage til den bruttotrup på 26 spillere, der er i spil til at skulle forsvare de danske farver ved sommerens EM for U21-landshold i Italien.

- Nu er der nok mange i Aarhus, der bliver glade, lød det fra landstræneren, da Jens Stages navn røg op af hatten.

- Han er kult, er der nogen, der siger. Jeg kan sige, at han bare har præsteret de gange, han har været med os. Det er en spiller, der lægger rigtig meget energi i det, og som kan spille flere forskellige positioner, sagde Niels Frederiksen.

Jens Stage fik sin debut på U21-landsholdet til i oktober måned, da han blev skiftet ind mod Færøerne i Aalborg - en kamp, der blev vundet 3-0 - og dermed var med til at sikre Danmark deltagelsen ved den forestående slutrunde.

Siden er det blevet til yderligere tre optrædender i landsholdstrøjen - mod Mexico, Belgien og Frankrig - hvor han udmærkede sig ved at score sejrsmålet til 3-2 i testkampen sidst i marts måned mod de stærke belgiere.

Danmark er til EM-slutrunden røget i indledende pulje med Østrig, Tyskland og Serbien, og spiller første kamp 17. juni mod tyskerne i Udine.

Jens Stage, der debuterede i AGF-trøjen tilbage i maj måned 2016 mod FC Midtjylland, har i dette forår virkarieret som anfører for skadede Niklas Backman. Svenskeren nåede kun at spille forårets to første kampe, men har siden været ukampdygtig på grund af hjernerystelse.

Det øgede ansvar synes at have løftet Jens Stages spil inde på den centrale midtbane, og nu er de stabile præstationer altså blevet belønnet med indragelse af sommerferien og en tur til EM i støvlelandet.

Han har fået sin fodboldopdragelse i ASA og Lyseng, og var en kort overgang også forbi AGF som ungdomsspiller, men blev vejet og fundet for let. Det bragte ham siden til Brabrand, hvor han fik sit gennembrud som seniorspiller. En række prøvertræninger i efteråret 2015 sendte ham så tilbage til AGF.

Bruttotruppen til EM:

Målmænd: Daniel Iversen, Peter Vindahl Jensen, Oskar Snorre.

Forsvar: Victor Nelsson, Jonas Bager, Asger Sørensen, Jacob Rasmussen, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Joakim Mæhle, Mads Valentin Pedersen, Andreas Poulsen.

Midtbane: Jens Stage, Mathias Jensen, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Magnus Kofod Andersen, Philip Billing.

Angreb: Andreas Skov Olsen, Robert Skov, Mikkel Duelund, Carlo Holse, Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer, Marcus Ingvartsen, Jonas Wind

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce