Annonce
Danmark

Jeppe Kofod: Danmark skal være stormagt for grønne løsninger

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil have Danmark til at være et land, hvor grønne løsninger bliver udviklet.

Danmark skal tiltrække flere udenlandske investeringer, der er grønne og bæredygtige.

Annonce

Det er et af hovedelementerne i en ny national strategi.

Strategien, som udenrigsminister Jeppe Kofod (S) præsenterer tirsdag eftermiddag på Bornholm, skal løbe fra i år og frem til 2023. Den skal også have fokus på at tiltrække teknologi- og videnstunge investeringer.

- Vi vil i højere grad arbejde for at tiltrække investeringer og løsninger, der bidrager til, at vi når vores klimamål, siger Jeppe Kofod til Udenrigsministeriets hjemmeside.

- Ved at tiltrække grønne investeringer til Danmark kan vi bidrage til, at fremtidens grønne løsninger udvikles og anvendes her og dernæst kan eksporteres globalt.

- Danmark skal være en grøn stormagt, som udbreder løsninger til hele verden. Klimakrisen kræver handling nu, siger han.

Det er Invest in Denmark, der hører under Udenrigsministeriet, der arbejder for at tiltrække investeringerne til Danmark.

Det sker blandt andet i samarbejde med kommuner, universiteter og private samarbejdspartnere.

Et af projekterne i ordningen er ACDC-projektet, der er kommet i stand som et samarbejde mellem den japanske bilfabrikant Nissan, vindmøllefabrikanten Vestas, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), udviklingshuset Circle Consult samt Bornholms Energi og Forsyning.

Dette projekt skal blandt andet udvikle ny teknologi til ladestandere, der skal styre opladningen af elbiler.

Samtidig skal projektet understøtte, at elbiler skal fortrænge CO2 i transportsektoren og sikre, at elbilerne kan understøtte, at der bliver brugt mere vedvarende energi.

- Det har potentialet til at øge produktivitet og innovation i dansk erhvervsliv, det kan understøtte og accelerere den grønne omstilling, og det fremmer vækst og udvikling i hele Danmark, siger Jeppe Kofod.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ser direktør Betina Hagerup positivt på strategien i forhold til, at Danmarks klimaindsats skal give positivt afkast.

- Hvis vi bliver i osteklokken og kun ser på vores egne udledninger, så begrænser vi os selv helt utroligt meget, siger hun:

- I stedet skal vi netop innovere og udvikle grønne løsninger, som kan finde anvendelse på de store eksportmarkeder. Målet må være at sikre nye eksporteventyr den vej rundt.

- Jeg tror på, at efterspørgslen efter de rette, grønne løsninger bliver kolossal lige om lidt, og derfor er det nu, at vi skal i gang med at sætte turbo på det grundlæggende arbejde, siger Betina Hagerup.

/ritzau/

Link til artikel fra Udenrigsministeriets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce