Annonce
Aarhus

Jeppe Kofod fældet i sex-skandale

En lovende politisk karriere er sat på stand-by for Socialdemokraternes Jeppe Kofod, efter at han har haft sex med en 15-årig pige.

En lovende politisk karriere er sat på stand-by for Socialdemokraternes Jeppe Kofod, efter at han har haft sex med en 15-årig pige.

Uddannet på Harvard, enorm opbakning i lokalsamfundet og udenrigspolitisk ordfører for et af Danmarks største partier. Sådan så virkeligheden ud for den 34-årige socialdemokrat Jeppe Kofod inden påske. Men i helligdagene gik noget galt for den lovende politiker.

I løbet af påsken havde han nemlig sex med en 15-årig pige på et kursus på Esbjerg Højskole for Socialdemokraternes ungdomsorganisation, DSU. Kofod havde selv været gæsteoplægsholder ved kurset i løbet af fredagen, inden det gik galt om aftenen.

Tænkeboks
Hændelsen har fået ham til at træde tilbage fra samtlige ordfører- og udvalgsposter og gå i tænkeboks omkring sin politiske fremtid.

Jeppe Kofod har ved de seneste to valg været den politiker i Danmark, der har scoret forholdsvis flest stemmer. Til valget i 2007 fik han således 7069 personlige stemmer ud af i alt knap 28.000 stemmer på Bornholm.

Og da Mogens Lykketoft skulle afløses som partiformand i 2005, var Jeppe Kofod blandt de navne, der blev nævnt som mulige kandidater. Han meddelte dog selv, at han ikke agtede at stille op, og posten gik i stedet til Helle Thorning-Schmidt.

Beklager selv
I 2006 tog han efter otte år som folketingspolitiker et års orlov fra tinget for at tage en masteruddannelse i offentlig administration på det hæderkronede amerikanske universitet Harvard.

Derpå genoptog han hvervet som udenrigspolitisk ordfører for Socialdemokraterne, og han var blandt andet med til at aflyse en tur til Iran med Udenrigspolitisk Nævn, fordi Iran ville have, at den danske stat skulle undskylde for karikaturtegningerne af profeten Muhammed.

»Vi kan ikke efterkomme deres ønske om en beklagelse af de her tegninger,« sagde Jeppe Kofod i februar 2008.

En måned senere beklager han selv, hvad der skete til den fest i Esbjerg, hvor hans karriere kørte ud på et sidespor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce