Annonce
Sport

Jesper Jensen efter DM-guld: En kæmpe befrielse

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg-træner Jesper Jensen er glad for at kunne krone et flot forår med DM-guldmedaljer.

Det var en lettet Team Esbjerg-træner, der efter tirsdagens anden finalesejr over Herning-Ikast kunne gøre status efter at være blevet dansk mester i kvindehåndbold.

Ifølge Jesper Jensen var det vestjyske hold nemlig begyndt at tvivle en smule på sig selv efter forrige weekends nederlag til ungarske Siofok i EHF Cuppen.

- Det er en kæmpe befrielse og en kæmpe glæde at vinde guldet. Vi har været så godt kørende efter nytår, og så tabte vi EHF Cup-finalen for halvanden uge siden og blev lidt i tvivl om, hvorvidt vi kunne rejse os.

- Så vandt vi hjemme i lørdags (i den første finalekamp, red.) og skulle her til Ikast og præstere med tryk på igen, og så gør vi det alligevel, selv om det bliv lidt usikkert til sidst. Vi er rigtig glade og har heldigvis mange dage til at fejre det, siger Jesper Jensen efter tirsdagens sejr på 20-19.

Han mener, at guldet er endt i Vestjylland, fordi Team Esbjerg generelt har haft et godt tag på Herning-Ikast igennem hele sæsonen.

- Vi har mødt dem mange gange, og det har lidt været op til dem at finde på noget nyt til finalekampene.

- Det prøvede de også, men vi bevarede roen og fik spillet kampene, som vi gerne ville med masser fysik og kondition som et vigtigt parameter, siger Jensen.

Den tidligere topspiller har i foråret stået i spidsen for et hold, der har vundet 21 ud af 22 ligakampe inklusive slutspil. Spørger man Jensen, er én af hovedårsagerne til succesen, at esbjergenserne har haft et tætpakket kampprogram.

- Vi har haft et hårdt program og har stort set skulle spille to gange om ugen. Det har været godt for truppen, fordi vi har kunnet give mange spillere meget tid på banen, så det har holdt folk glade.

- Bredden på holdet har været god, og vi har kunnet se de andre hold gå lidt ned fysisk, mens vi har været rigtig friske, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce