Annonce
AGF

Jesper Juelsgård har ventet næsten ét år på en startplads: Får han endelig chancen igen mod OB søndag?

Jesper Juelsgård  har været i AGF siden sommeren 2016. I fraværet af Sebastaian Hausner og Niklas Backman ligner han en starter mod OB søndag eftermiddag. Foto: Ole Nielsen
Jesper Juelsgård har blot spillet 43 minutters førsteholdsbold i AGF-trøjen i hele 2020, men ligner en starter, når århusianerne søndag møder OB på Ceres Park. Han erkender, at der er en del gråmelerede dage, når man er så langt fra spilletid.
Annonce

FODBOLD:  Træning. Fredensvang. Det blæser en halv pelikan.

Hvad den anden halvdel laver, vides ikke, men måske kigger den med hen over taget på klubhuset, nikker anerkendende, da Jesper Juelsgård nede på grønsværen skærer op igennem midten af banen med bolden for fødderne, ingen går til ham, og så fortsætter forsvarsspilleren fremad, afdribler én af dem med overtrækstrøjer, tromler videre, afslutter med venstrebenet, tørt hug, netmaskerne blafrer, "sådan mand, Julle" råber holdkammeraterne, brystet frem, tilbageløb.

Det er utroligt, hvad sæsonens 29 første minutter og en pointgivende assist mod Randers kan give af selvtillid, tænker vores fodboldinteresserede pelikan-ven måske, mens den anden halvdel knokler videre.

Og ja, 31-årige Jesper Juelsgård har i hvert fald grund til at se optimistisk på tingene lige nu: Efter blot 14 minutters sammenlagt spilletid i AGF-trøjen i hele 2020 indtil sidste weekendens undertals-opgør i Randers, hvor han blev skiftet ind i anden halvleg i stedet for en skadet Niklas Backman, er han pludselig inde i varmen igen.

Sebastian Hausner fik med sit røde kort raget to spilledages karantæne til sig og med Backmans skade, ligner det en startplads til Juelsgård ved siden af Frederk Tingager i den centrale forsvar i søndagens hjemmekamp mod OB.

Første startplads siden oktober 2019.

- Det er jo bare dejligt, hvis jeg får lov til at spille igen, smiler han, 'korkproppen fra Spjald' som denne signatur tidligere har døbt ham, fordi han hele tiden dukker op til overfalden igen, når de fleste har dømt ham ude.


Når jeg ikke kan blive en bedre fodboldspiller ved at spille kampe, så har jeg forsøgt at gøre det på alle mulige andre områder. Og det er det, der har holdt min motivation oppe. Det er jo heller ikke fordi, jeg hader at komme til træning, tværtimod, jeg elsker at komme herind på Fredensvang hver eneste dag. Og det er sgu vigtigt, at jeg har det sådan, for jo, det er surt, når man i længere perioder ikke spiller, men selv synes, at man gør sit ypperste for at nå derhen

Jesper Juelsgård


Annonce

Har da hængt med hovedet

- Det fylder egentligt ikke så meget i mit hoved til dagligt udover, at jeg altid har det fokus, at jeg skal ud og præstere til træning. At der er en kamp i weekenden er så noget andet. Uanset, hvad der sker, kommer jeg kun i betragtning, hvis jeg viser mig fra min bedste side til træning, siger han.

Men det må være svært at holde motivationen oppe og dig selv i gang, når der er gået så lang tid uden spilletid?

- Der har da været nogle dage, hvor jeg har hængt med hovedet. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde noget andet. Det er især svært, hvis man bliver udeladt helt fra kamptruppen, og man i øvrigt ikke kan se, hvorfor man ikke skulle være en del af den. Det har været hårdt, men det har ikke slået mig ud rent træningsmæssigt, jeg er blevet ved med at give den gas, også i styrkelokalet, og jeg kan jo ikke gøre andet. Jeg kan ikke tale mig på holdet, kommer det fra den tidligere FC Midtjylland, Brøndby -og Evian-spiller.

- Når jeg ikke kan blive en bedre fodboldspiller ved at spille kampe, så har jeg forsøgt at gøre det på alle mulige andre områder. Og det er det, der har holdt min motivation oppe. Det er jo heller ikke fordi, jeg hader at komme til træning, tværtimod, jeg elsker at komme herind på Fredensvang hver eneste dag. Og det er sgu vigtigt, at jeg har det sådan, for jo, det er surt, når man i længere perioder ikke spiller, men selv synes, at man gør sit ypperste for at nå derhen.

Cheftræner David Nielsen erklærer sig helt rolig ved at trække Juelsgård ind på holdet, selvom pegepinden ikke har strittet i vestjydens retning i indeværende år.

- Jeg er 100 procent tryg ved Jesper Juelsgård, hvis det bliver ham, der skal spille. Vi ved, hvad vi får, lyder det fra træneren.

Annonce

Alle vil jo spille

Jesper Juelsgård har jo egentlig en alder og et CV, der burde gøre ham til én af holdets bærende kræfter, så kan han virkelig holde sig selv kørende, humøret højt med træninger og en venten på, at medspillere bliver enten skadet eller ryger i karantæne?

- Jeg tror hele tiden på, at jeg kommer til at spille den næste kamp. Det er jo derfor de fleste af os i sin tid begyndte til fodbold. Det var for at spille kampe. Nu har vi heldigvis nogle ret gode faciliteter i AGF, som gør det lidt sjovere at komme til træning, men det er da klart, at det er kampene, jeg vågner op og tænker på hver dag og gerne vil spille. Det er hele tiden den næste kamp, der er mit mål, siger han med vind i håret, sved på panden efter endnu et træningspas i rækken.

Han anerkender, at det har været svært at "kræve" spilletid i en periode, hvor det er gået så godt spille -og resultatmæssigt for holdet, men påpeger, at det er samtidigt også er der, hvor dagene måske er knap så sjove, fordi man så gerne vil være en aktiv del af succesen.

Det er et paradoks, der skal tackles.

- Det lærer man også af. Jeg føler, at jeg er blevet mentalt bedre rustet af de negative perioder, der har været, og det er jo også noget vi som spillere har fået at vide lige siden, at vi var helt unge. Fodbold er en bølgedal.

Annonce

Skal passe på sig selv

Med sine 31 år er han næstældste aktiv i AGF-truppen - kun anfører Niklas Backman, der også er 31,  er ældre - så hvordan er det så at skulle finde sin rolle, når man ikke spiller så meget, men samtidigt gerne vil trække et læs i forhold til de unge og lære fra sig?

- Det er hårfin balance. For man skal føle sig motiveret og være klar til træning hver dag for at give noget videre, men samtidig er man jo også skuffet, når man får at vide, at man ikke skal spille. Det er mange strenge at hive i på én gang, når man skal passe på sig selv, og derudover for mit vedkommende også har haft en skade at slås med i et halvt år. Der er mange ting, der fylder, siger Juelsgård, der er på kontrakt i AGF frem til sommeren 2022.

Han føler, at han fortsat har masser af udviklingspotentiale i sin rutinerede krop.

- Det handler om at holde næsen i sporet og fokusere på det, jeg personligt stræber efter, hvilket er at blive en bedre fodboldspiller og spille kampe. Jeg ved, at jeg kan blive bedre, end jeg er nu. Og det bliver hovedfokus, når man står i den situation, jeg gør.

Søndag får han efter al sandsynlighed altså chancen for at vise sig frem igen som en del af de 11 udvalgte i AGF-trøjen.

Og så kan det for så vidt blæse nok så mange halve eller hele pelikaner over Ceres Park.

Superligaen, 3. runde

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til søndagens hjemmekamp mod OB:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Jon Dagur Thorsteinsson, Patrick Olsen, Bror Blume, Albert Grønbæk Erlykke - Patrick Mortensen

Karantæne: Sebastian Hausner

Skader: Zach Duncan (langtidsskadet), Gift Links, Niklas Backman, Milan Jevtovic, Kevin Diks, Alex Gersbach

Der er kamstart på Ceres Park klokken 14.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce