Annonce
Aarhus

Jesper kørte galt i Spanien: Nu kan han ikke komme hjem

Jesper Trabolt ligger på sygehuset i Malaga, hvor han har været i koma i snart en måned. Privatfoto.

En ulykke med en scooter i Malaga gør, at Jesper Trabolt ligger i respirator på et spansk sygehus. Men fordi han ikke er rigtigt forsikret, så kan familien ikke få ham hjem til Danmark.

AARHUS: Århusianske Jesper Trabolt var en nat på vej hjem til sit hjem i Malaga, da han mistede kontrollen over sin scooter, ramte en kantsten og blev slynget over styret, og ind i en palme. Derfor ligger han lige nu på intensivafdelingen på hospitalet Malaga Carlos Haye i Malaga, hvor han er tilknyttet en respirator og er omgivet af læger, der forsøger at finde ud af, hvad der præcis er sket med ham.

- Vi kan ikke få at vide, hvad der præcis skal ske med ham. Det ene øjeblik skal han opereres, det næste skal han ikke og lægerne taler ikke engelsk. Det er virkelig frustrerende, siger Susanne Sørensen, Jesper Trabolts mor.

Men der er et problem - hverken det blå sygesikringsbevis eller Jesper Trabolts spanske forsikring dækker transporten hjem til Danmark. Så han kan ikke komme hjem.

- Hans spanske forsikring dækker den intensive behandling, som han er i gang med lige nu, men ikke hjemtransporten efterfølgende. De spanske læger vil helst ikke slippe ham, før han er stabil - og det er forståeligt - men hans familie har svært ved at være hos ham i Malaga hele tiden, siger Frederik Korff, der er Jesper Trabolts kollega og hjælper familien.

Jesper Trabolt har boet i Spanien i et års tid i forbindelse med sit arbejde som salgschef i et callcenter i Malaga.

Annonce

- Tak for al hjælpen

Derfor har Jesper Trabolts chef startet en indsamling via hjemmesiden Caremaker for at hjælpe familien. Indsamlingens mål er 150.000 kroner, som skal gå til hjemtransport med Ambulix, et firma, der transporterer patienter over lange afstande. I skrivende stund er der blevet samlet omkring 32.000 kroner ind til indsamlingen, og beløbene strækker sig fra 5-500 kroner.

- Alle beløb hjælper, og vi er meget taknemlige for al den hjælp, vi kan få. Og der er heldigvis mange, der gerne vil hjælpe - på den måde er det danske samfund fantastisk, siger Frederik Korff, og Susanne Sørensen er enig.

- Alle har simpelthen været så søde, og vi vil gerne sige tak for al den støtte og hjælp, vi har fået, siger hun.

Planen er, at Jesper Trabolt skal transporteres til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor resten af behandlingen skal foregå. Men Ambulix ser ifølge Frederik Korff helst, at Jesper Trabolt er stabil, inden de transporterer ham hjem.

- De kan godt transportere ham, men vil helst have ham af respiratoren først. Og så bliver det heller ikke nemmere af at han har fået en lungeinfektion undervejs, siger han.

Der er dog godt nyt - Jesper Trabolt trak torsdag vejret uden respirator et par timer, ligesom han var ved bevidsthed i en kort periode. Det er dog sikkert, at han bliver lam, i hvert fald i benene. Men familien har nu fået rekvireret Jesper Trabolts journaler fra det spanske hospital, så en dansk læge kan skabe sig et overblik over skaderne.

Hvis du skulle få lyst til at give et tilskud til familiens indsamling, kan det gøres via dette link.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce