Annonce
Østjylland

Jesper på døgnarbejde i en god sags tjeneste

udfordring. Jesper Berggreen fra Mørke har løbet fire maratonløb. Men ved årets Stafet For Livet i Rønde skal han holde gang i benmusklerne i 24 timer i træk, og det gav en del spekulationer ved lørdagens start. Søster Line Ramsing med børnene Tobias og Frida hjælper med at stille teltet op. Foto: Annelene Petersen

Jesper Berggreen skal gå og løbe i 24 timer ved Stafet For Livet, der markerer kampen i mod kræft.

Jesper Berggreen er en veltrænet herre med fire maratonløb og mange andre langdistanceløb i benene. Alligevel ser han en anelse bekymret ud før starten på Stafet For Livet i Rønde, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Deltageren fra Mørke skal nemlig gå og løbe i samtlige løbets 24 timer.

»Det bliver en stor udfordring. For mig passer det godt, at jeg tester kroppens grænser ved et arrangement som det her. Præcist som kræftpatienter får jeg fornemmelse af at kæmpe i mod en ukendt fjende,« siger Jesper Berggreen.

Det er lørdag middag i Byparken i Rønde. For andet år i træk afholder Kræftens Bekæmpelse arrangementet »Stafet For Livet«, der handler om at fejre livet og støtte kampen i mod kræft.

I 24 timer skal de tilmeldte byhold, familiehold og hold fra virksomheder have deltagere på en rundstrækning i Byparken. Det gælder også holdet »Lys i Mørke«, der er bygget op omkring Jesper Berggreen. I løbet af arrangementet kan enkelte andre deltagere komme på banen for holdet fra Mørke, men som udgangspunkt skal han holde gang i benmusklerne det næste døgn.

»Desværre har rigtigt mange mennesker haft kræft inde på livet via venner og bekendte. Sådan er det også for mig, og den oplevelse har motiveret til det her hold. Holdet er åbent for alle indbyggere i Mørke, og jeg har fået stor opbakning fra sponsorer i byen, forklarer Jesper Berggreen.

Parken summer
Byparken begynder så småt at summe af liv. De første deltagere fra holdene snørrer løbeskoene, og forskellige boder varmer op til salg af blandt andet pølser og drikkevarer. Samtidig ankommer Ebeltoft Garden til parken efter en tur i gennem Røndes gader. Garden standser ved den scene, der i løbet af dagen byder på masser af musikalsk underholdning.

I første omgang tilhører scenen borgmester Vilfred Friborg Hansen, der byder Stafet For Livet velkommen til Rønde. Derefter åbnes begivenheden af Helle Høstrup, der fortæller om sin kamp i mod kræft ved hjælp af blandt andet motion. Som den sidste del af åbningen tager en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter en omgang på banen. Det er den såkaldte Fighterunde.

Ved teltet for Lys i Mørket håber Jesper Berggreen at se mange fra hjembyen ved arrangementet.

»Mørke forsvinder ofte i mellem Rønde og Hornslet. Men vi er trods alt mange indbyggere, så vi har god grund til at hejse flaget. Det har byen en oplagt mulighed for ved et meningsfyldt arrangement som Stafet For Livet,« understreger han.

Annonce
kampgejst. Helle Høstrup holdt åbningstalen ved Stafet For Livet i Byparken i Rønde. Hun blev ramt af kræft for snart to år siden, men har overvundet sygdommen ved hjælp af blandt andet motion. Blandt tilhørerne var mange tidligere og nuværende kræftpatienter. Foto: Annelene Petersen
afgang. Så er Stafet For Livet i gang. Ebeltoft Garden og en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter tog den første runde, da Kræftens Bekæmpelses arrangement i Rønde forlod starthullerne. Det hele slutter i dag klokken 13.30. Foto: Annelene Petersen

Stafetten

Stafet For Livet arrangeres af Kræftens Bekæmpelse med hjælp fra lokale drivkræfter. Der er tale om et koncept, som baseres på blandt andet aktiviteter i 24 timer, en holdstafet og en lyscermoni til minde om afdøde kræftramte.
Ved hjælp af stafetten vil Kræftens Bekæmpelse: Støtte nuværende og tidligere kræftpatienter, mindes afdøde kræftramte, oplyse borgere om kræft og samle penge ind til bekæmpelse af sygdommen.
Sidste år fandt Stafet For Livet sted for første gang i Syddjurs. I år er der Stafet For Livet i Rønde, Randers, Fredericia, Sønderborg, Svendborg og København.
Deltagerne i Stafet For Livet donerer penge til arrangementet. I 2007 gav stafetten i Rønde et overskud på 100.000 kroner, og pengene gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];