Annonce
Østjylland

Jesper på døgnarbejde i en god sags tjeneste

udfordring. Jesper Berggreen fra Mørke har løbet fire maratonløb. Men ved årets Stafet For Livet i Rønde skal han holde gang i benmusklerne i 24 timer i træk, og det gav en del spekulationer ved lørdagens start. Søster Line Ramsing med børnene Tobias og Frida hjælper med at stille teltet op. Foto: Annelene Petersen

Jesper Berggreen skal gå og løbe i 24 timer ved Stafet For Livet, der markerer kampen i mod kræft.

Jesper Berggreen er en veltrænet herre med fire maratonløb og mange andre langdistanceløb i benene. Alligevel ser han en anelse bekymret ud før starten på Stafet For Livet i Rønde, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Deltageren fra Mørke skal nemlig gå og løbe i samtlige løbets 24 timer.

»Det bliver en stor udfordring. For mig passer det godt, at jeg tester kroppens grænser ved et arrangement som det her. Præcist som kræftpatienter får jeg fornemmelse af at kæmpe i mod en ukendt fjende,« siger Jesper Berggreen.

Det er lørdag middag i Byparken i Rønde. For andet år i træk afholder Kræftens Bekæmpelse arrangementet »Stafet For Livet«, der handler om at fejre livet og støtte kampen i mod kræft.

I 24 timer skal de tilmeldte byhold, familiehold og hold fra virksomheder have deltagere på en rundstrækning i Byparken. Det gælder også holdet »Lys i Mørke«, der er bygget op omkring Jesper Berggreen. I løbet af arrangementet kan enkelte andre deltagere komme på banen for holdet fra Mørke, men som udgangspunkt skal han holde gang i benmusklerne det næste døgn.

»Desværre har rigtigt mange mennesker haft kræft inde på livet via venner og bekendte. Sådan er det også for mig, og den oplevelse har motiveret til det her hold. Holdet er åbent for alle indbyggere i Mørke, og jeg har fået stor opbakning fra sponsorer i byen, forklarer Jesper Berggreen.

Parken summer
Byparken begynder så småt at summe af liv. De første deltagere fra holdene snørrer løbeskoene, og forskellige boder varmer op til salg af blandt andet pølser og drikkevarer. Samtidig ankommer Ebeltoft Garden til parken efter en tur i gennem Røndes gader. Garden standser ved den scene, der i løbet af dagen byder på masser af musikalsk underholdning.

I første omgang tilhører scenen borgmester Vilfred Friborg Hansen, der byder Stafet For Livet velkommen til Rønde. Derefter åbnes begivenheden af Helle Høstrup, der fortæller om sin kamp i mod kræft ved hjælp af blandt andet motion. Som den sidste del af åbningen tager en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter en omgang på banen. Det er den såkaldte Fighterunde.

Ved teltet for Lys i Mørket håber Jesper Berggreen at se mange fra hjembyen ved arrangementet.

»Mørke forsvinder ofte i mellem Rønde og Hornslet. Men vi er trods alt mange indbyggere, så vi har god grund til at hejse flaget. Det har byen en oplagt mulighed for ved et meningsfyldt arrangement som Stafet For Livet,« understreger han.

kampgejst. Helle Høstrup holdt åbningstalen ved Stafet For Livet i Byparken i Rønde. Hun blev ramt af kræft for snart to år siden, men har overvundet sygdommen ved hjælp af blandt andet motion. Blandt tilhørerne var mange tidligere og nuværende kræftpatienter. Foto: Annelene Petersen
afgang. Så er Stafet For Livet i gang. Ebeltoft Garden og en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter tog den første runde, da Kræftens Bekæmpelses arrangement i Rønde forlod starthullerne. Det hele slutter i dag klokken 13.30. Foto: Annelene Petersen

Stafetten

Stafet For Livet arrangeres af Kræftens Bekæmpelse med hjælp fra lokale drivkræfter. Der er tale om et koncept, som baseres på blandt andet aktiviteter i 24 timer, en holdstafet og en lyscermoni til minde om afdøde kræftramte.
Ved hjælp af stafetten vil Kræftens Bekæmpelse: Støtte nuværende og tidligere kræftpatienter, mindes afdøde kræftramte, oplyse borgere om kræft og samle penge ind til bekæmpelse af sygdommen.
Sidste år fandt Stafet For Livet sted for første gang i Syddjurs. I år er der Stafet For Livet i Rønde, Randers, Fredericia, Sønderborg, Svendborg og København.
Deltagerne i Stafet For Livet donerer penge til arrangementet. I 2007 gav stafetten i Rønde et overskud på 100.000 kroner, og pengene gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Aarhus

Leder efter forsvunden person

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Annonce