Annonce
Østjylland

Jesper på døgnarbejde i en god sags tjeneste

udfordring. Jesper Berggreen fra Mørke har løbet fire maratonløb. Men ved årets Stafet For Livet i Rønde skal han holde gang i benmusklerne i 24 timer i træk, og det gav en del spekulationer ved lørdagens start. Søster Line Ramsing med børnene Tobias og Frida hjælper med at stille teltet op. Foto: Annelene Petersen

Jesper Berggreen skal gå og løbe i 24 timer ved Stafet For Livet, der markerer kampen i mod kræft.

Jesper Berggreen er en veltrænet herre med fire maratonløb og mange andre langdistanceløb i benene. Alligevel ser han en anelse bekymret ud før starten på Stafet For Livet i Rønde, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Deltageren fra Mørke skal nemlig gå og løbe i samtlige løbets 24 timer.

»Det bliver en stor udfordring. For mig passer det godt, at jeg tester kroppens grænser ved et arrangement som det her. Præcist som kræftpatienter får jeg fornemmelse af at kæmpe i mod en ukendt fjende,« siger Jesper Berggreen.

Det er lørdag middag i Byparken i Rønde. For andet år i træk afholder Kræftens Bekæmpelse arrangementet »Stafet For Livet«, der handler om at fejre livet og støtte kampen i mod kræft.

I 24 timer skal de tilmeldte byhold, familiehold og hold fra virksomheder have deltagere på en rundstrækning i Byparken. Det gælder også holdet »Lys i Mørke«, der er bygget op omkring Jesper Berggreen. I løbet af arrangementet kan enkelte andre deltagere komme på banen for holdet fra Mørke, men som udgangspunkt skal han holde gang i benmusklerne det næste døgn.

»Desværre har rigtigt mange mennesker haft kræft inde på livet via venner og bekendte. Sådan er det også for mig, og den oplevelse har motiveret til det her hold. Holdet er åbent for alle indbyggere i Mørke, og jeg har fået stor opbakning fra sponsorer i byen, forklarer Jesper Berggreen.

Parken summer
Byparken begynder så småt at summe af liv. De første deltagere fra holdene snørrer løbeskoene, og forskellige boder varmer op til salg af blandt andet pølser og drikkevarer. Samtidig ankommer Ebeltoft Garden til parken efter en tur i gennem Røndes gader. Garden standser ved den scene, der i løbet af dagen byder på masser af musikalsk underholdning.

I første omgang tilhører scenen borgmester Vilfred Friborg Hansen, der byder Stafet For Livet velkommen til Rønde. Derefter åbnes begivenheden af Helle Høstrup, der fortæller om sin kamp i mod kræft ved hjælp af blandt andet motion. Som den sidste del af åbningen tager en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter en omgang på banen. Det er den såkaldte Fighterunde.

Ved teltet for Lys i Mørket håber Jesper Berggreen at se mange fra hjembyen ved arrangementet.

»Mørke forsvinder ofte i mellem Rønde og Hornslet. Men vi er trods alt mange indbyggere, så vi har god grund til at hejse flaget. Det har byen en oplagt mulighed for ved et meningsfyldt arrangement som Stafet For Livet,« understreger han.

kampgejst. Helle Høstrup holdt åbningstalen ved Stafet For Livet i Byparken i Rønde. Hun blev ramt af kræft for snart to år siden, men har overvundet sygdommen ved hjælp af blandt andet motion. Blandt tilhørerne var mange tidligere og nuværende kræftpatienter. Foto: Annelene Petersen
afgang. Så er Stafet For Livet i gang. Ebeltoft Garden og en stor gruppe raskmeldte og nuværende kræftpatienter tog den første runde, da Kræftens Bekæmpelses arrangement i Rønde forlod starthullerne. Det hele slutter i dag klokken 13.30. Foto: Annelene Petersen

Stafetten

Stafet For Livet arrangeres af Kræftens Bekæmpelse med hjælp fra lokale drivkræfter. Der er tale om et koncept, som baseres på blandt andet aktiviteter i 24 timer, en holdstafet og en lyscermoni til minde om afdøde kræftramte.
Ved hjælp af stafetten vil Kræftens Bekæmpelse: Støtte nuværende og tidligere kræftpatienter, mindes afdøde kræftramte, oplyse borgere om kræft og samle penge ind til bekæmpelse af sygdommen.
Sidste år fandt Stafet For Livet sted for første gang i Syddjurs. I år er der Stafet For Livet i Rønde, Randers, Fredericia, Sønderborg, Svendborg og København.
Deltagerne i Stafet For Livet donerer penge til arrangementet. I 2007 gav stafetten i Rønde et overskud på 100.000 kroner, og pengene gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce