Annonce
Aarhus

Jette Skive ønsker optagelser fra Kongsgården vist

- Jeg har læst artiklen i Århus Stiftstidende med stor interesse, og viser det sig, at kommunens jurister og eksterne jurist har taget fejl, er det meget beklageligt. Foto: Axel Schütt
Rådmanden for Sundhed- og Omsorg Jette Skive (DF) vil have endnu en undersøgelse af de juridiske muligheder for at få trække forbuddet tilbage mod de skjulte tv-optagelser fra plejehjemmet Kongsgården. Det sker efter avisens interview med to uvildige advokater.

AARHUS: Hvis det på nogen måde er muligt, ønsker jeg, at optagelserne med skjult kamera fra plejehjemmet Kongsgården skal vises på TV2.

Det siger rådmanden for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) efter at have læst to uvildige juristers vurderinger i Århus Stiftstidende tirsdag 12. maj.

Meldingen fra rådmanden kommer forud for onsdagens byrådsmøde, hvor Aarhus Byråd skal diskutere et forslag fra Venstre om at sige ja til, at de skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården kan og skal offentliggøres.

Århus Stiftstidende har tirsdag bedt to uvildige advokater vurdere sagen. Både advokat Peter Lambert og advokat Tyge Trier, begge København, vurderer, at det er op til Aarhus Kommune selv at bestemme, om TV2 må vise optagelserne. Det kan ske, ved at kommunen tager bekræftende til genmæle (trækker sagen tilbage, red.)

- Jeg har læst Århus Stiftstidendes artikel med stor interesse. Det har været mit ønske hele vejen igennem, at optagelserne skal offentliggøres, men jeg skal jo overholde den lovgivning, som vi har i Danmark - præcis som alle andre demokratisk valgte politikere skal. Advokaterne i Stiften har jo ikke adgang til de samme oplysninger som retten, så de udtaler sig på et ufuldstændigt grundlag. Derfor er der behov for at få endeligt klarhed over sagen, Jette Skive.

- Jeg er politiker og ikke jurist, så jeg bliver nødt til at forholde mig til de juridiske inputs, jeg får. Men viser det sig, at både Aarhus Kommunes jurister og kommunens eksterne jurist tager fejl, så er det naturligvis meget ærgerligt. Og hvis der er nogen som helst mulighed for, at optagelserne kan blive offentliggjort, så er det naturligvis det, de skal. Derfor beder jeg nu borgmesterens afdeling om at vurdere, om det er muligt, lyder det afslutningsvist fra Jette Skive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce