Annonce
Navne

Jimmy Bøjgaard - 40 år

Sportskommentator Jimmy Bøjgaard fylder onsdag 3. september 40 år, og dermed har han brugt mere end halvdelen af sit liv på at bedrive sportsjournalistik efter sin første fuldtidsansættelse på Radio Herning i fødebyen som 18-årig.

Annonce

Efter stop på TV/Midt-Vest i Holstebro har han brugt det meste af sin karriere på TV 2 og som selvstændig i produktionsselskabet Bøjgaard Media.

Herfra har freelanceren Bøjgaard været hyret til at kommentere de fleste af Tom Kristensens Le Mans-sejre, otte Super Bowls, en halv snes Wimbledon-turneringer, de seneste fem olympiske lege i træk, samt alle Danmarks VM-optrædener i A-gruppen ved ishockey-VM.

Ishockey fylder også aktuelt en stor del af Jimmy Bøjgaards arbejdsliv. I de kommende tre sæsoner er han af Danmarks Ishockey Union hyret til at stå for al det tekniske og redaktionelle i forbindelse med minimum 40 TV-kampe årligt på TV 2s kommende sportskanal. En aftale, som er den første af sin art i Danmark, idet et specialforbund aldrig tidligere har leveret hele pakken.

Sideløbende udfører Jimmy Bøjgaard via sin virksomhed skribentarbejde, moderatoropgaver og foredragsvirksomhed, ligesom han er involveret i velgørenhedsarbejde, bl.a. som ambassadør for Make-A-Wish Ønskefonden, som årligt opfylder over 100 ønsker til syge børn.

Jimmy Bøjgaard har skrevet bogen »Livet er et kick« om NFL-rekordholderen Morten Andersen, og han er optaget i Dansk Amerikansk Fodbold Forbunds Hall of Fame for sit arbejde med at fremme amerikansk fodbold i Danmark.

Passionen for sport og ishockey bringer ham stadig ugentlig på is i den hjemlige Old Boys-liga, men det var i tennis, han opnåede sit sportslige højdepunkt som semifinalist i herredouble ved DM i tennis i 2000.

Jimmy Bøjgaard danner par med DR-værten Ulla Essendrop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce