Annonce
Aarhus

- Jo, letbanen kører fint, men...

Letbanen kører forrygende, lyder meldingen fra flere passagerer. Men de savner deres direkte bus. Foto: Axel Schütt

Sparer man tid ved at køre med letbanen? Passagerer kan fortælle vidt forskellige historier.

Annonce

AARHUS: Sssshhhh, siger det, når et af byens nye letbanetog ved Nørreport strammer musklerne, lægger ørerne tilbage og spurter op ad Nørrebrogade. Det går hurtigt. Eller gør det?

Avisen spurgte tirsdag morgen en række passagerer, om de kommer hurtigere på arbejde eller i skole, efter at letbanen er begyndt at køre. Lad det være sagt med det samme: Meldingerne var stærkt delte.

Pia Jørgensen fra Skanderborg er godt tilfreds. Hun kan gøre turen fra Skanderborg Station til Nobelparken, hvor hun arbejder, på mindre end en halv time.

- Jeg står på toget i Skanderborg klokken 7.31. Derefter står jeg på letbanetoget på Aarhus H. mindre end et kvarter senere - og du kan se, nu er jeg her, siger hun og rejser sig fra sædet. Letbanetoget nærmer sig Nobelparken og Pia Jørgensen skal af. Klokken siger 7.56.

- Jeg skal i hvert aldrig til at køre i bil på job igen. Kombinationen tog og letbane er meget hurtigere, siger hun.

Andre kunne fortælle lignende historier: Letbanetogene er hurtigere end bybusser og privatbiler, fordi de ikke sidder fast i myldretidstrafikken.

Op til et kvarter længere tager det i dag 29-årige Marie Ulrikke Holm at komme på arbejde. Tidligere kunne hun køre i bus direkte til jobbet. Nu skal hun skifte fra bus til letbane. Foto: Axel Schütt
Annonce

Et kvarter ekstra

Men-men-men: Flere passagerer kunne berette om, at det med letbanens fremkomst tager længere tid at komme på arbejde.

Eksempelvis 29-årige Ulrikke Holm, som bor ved Harald Jensens Plads i Aarhus C.

Tidligere tog hun med Linie 1A direkte op til arbejdspladsen i Aarhus Nord. I dag skal hun først med en bus op til Nobelparken, hvor hun kan skifte til letbanetoget.

Med tog og letbane tibagelægger Pia Jørgensen strækningen fra Skanderborg til Aarhus Nord på under en halv time. - Jeg skal aldrig køre i bil til jobbet igen, siger hun. Foto: Axel Schütt

- Letbanetoget virker fint, men det tager mig altså et kvarter længere at komme på arbejde, forklarede hun.

Heller ikke Tina Graversen, 45 år, kommer hurtigere på jobbet. Også hun savner Linie 1A.

- Den var gennemgående. Nu må jeg stå af på Park Allé for at skifte til letbanen, siger hun.

Som tidligere beskrevet i Århus Stiftstidende er det ikke mindst busdriften, som er kommet til at betale regningen for letbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce